Zidane kandidat za klupu Marseillea?

Foto: Getty Images / Guliver Images

PREMA pisanju francuskog L´Equipea, Zinedine Zidane jedna je od želja Marseillea za upražnjenu poziciju glavnog trenera s koje je poslije domaćeg poraza od Caena na početku sezone otišao Marcelo Bielsa.

Legendarni Zizou već je jednom odbio ponudu iz francuske lige. Tada mu je Bordeaux (klub u kojem je igrao od 1992. do 1996.) nudio poziciju trenera, ali je Zidane smatrao kako mu nedostaje trenerskog iskustva, pa je od 2014. samostalno vodio drugu momčad Reala. Francuzi smatraju kako bi drugačije gledao na ponudu kluba iz njegovog rodnog grada.

L'Equipe je također naveo Jurgena Kloppa kao mogućeg kandidata. Navode kako je još 2013. predsjednik kluba Vincent Labrune rekao da treba slijediti primjer Dortmunda, a obzirom na to da je sada Klopp bez angažmana, mediji nagađaju da će Labrune kontaktirati Kloppa. 

Od ostalih mogućnosti navode Erica Geretsa koji je već vodio klub u razdoblju od 2007. do 2009. godine, Frederica Antonettija, Pascuala Dupraza, Carla Ancelottija, Guusa Hiddinka te Fabija Capella. Za posljednju trojicu, doduše, navode kako bi financijski bili preskupi za Marseille.

Pročitajte više