Zlatan više nije jedina zvijezda Pariza: Beckham - brend, a ne nogometaš

Foto: AFP
 

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ više nije jedina zvijezda Pariza! Bilo je samo pitanje trenutka kada će Francuzi otkriti najveću posljedicu dolaska Davida Beckhama u PSG.

Senzacionalnu vijest najavio je sam Becks iz aviona na putu za Pariz gdje je hitno sazvana press konferencija koja je uživo emitirana širom svijeta, kako i priliči najpopularnijem nogometašu svijeta. I dan kasnije svjetla pozornice samo su na jednom čovjeku, David Beckham je okupirao sve naslovnice, a na portalima tek svaka peta vijest nije o 37-godišnjem engleskom "brendu" ili njegovoj "spajsici".

Zlatan Ibrahimović je dobio opaku konkurenciju, ne toliko na terenu, na kojem će i dalje biti najjače Ancelottijevo oružje, koliko izvan travnjaka. Na terenu je Ibra nenadmašan. Kad on igra, PSG pobjeđuje, bez njega puno teže ili nikako. Šveđanin je sa 19 golova najbolji strijelac lige i 37-godišnjak, koji osim par tjedana u Milanu nije godinama odigrao ozbiljnu utakmicu na vrhunskom nivou, ne može ugroziti njegovu slavu.

"Beckham je više od nogometa"

S druge strane, Beckham će klubu donijeti milijune eura samo na dresovima i reklamama, vjerojatno će prodati i koju ulaznicu više, a na njegovoj popularnosti koja seže u svaki kut svijeta, pokušat će proslaviti i ime Paris St. Germaina.

"Beckham je više od nogometa", rekao je PSG-ov Leonardo priznajući kako se vode politikom Real Madrida koji je u vrijeme "Galacticosa" prodao više od milijun Beckhamovih dresova na azijskom tržištu. Parižani su svjesni da će teško dostići takve rezultate, ali predviđaju zaradu od17 milijuna eura samo na dresovima s imenom nove zvijezde. Naumili su pojačati marketing na drugim kontinentima po uzoru na Real, Bayern i klubove iz Manchestera.

"Djedica Le Championnata"

"Unatoč svojoj dobi Beckham je jedan od najvećih sportskih brendova, poput Michaela Jordana ili Tigera Woodsa. Beckham je puno jači brend nego PSG", piše Le Parisien.

"Beckham - više stilska ikona nego nogometaš", piše Eurosport o novom "djedici Le Championnata", kako su ga prozvali francuski mediji. Beckham je potpisao na samo pet mjeseci, ali želi ostati u klubu i nakon završetka igračke karijere. Njegova plaća tema je za posebne stranice sportskih rubrika, dovoljno je samo reći da je ovaj put svu zaradu preusmjerio izravno u humanitarne udruge.

Svojom pojavom zasjenio je Zlatana, no švedski je napadač navikao igrati uz najveća imena. I on je, kao i Becks, igrao u Milanu, u dresovima španjolskih rivala Reala i Barcelone, a naslove su osvajali s Fergusonom i Mourinhom. Neće se osjetiti ugroženim, sve dok ga služe noge. Pokazao je to i večeras, novim golom u pobjedi kod Toulousea.

Pročitajte više