Zlatko Bajić: Pobjedom u Splitu želim osigurati nove nastupe na Final Fightu!

Foto: Fightsite

ZLATKO BAJIĆ prije dva je mjeseca bez većih problema svladao svog protivnika u Opatiji, a sada ga novi izazov očekuje u Velikoj dvorani Gripe u Splitu 19. travnja na Final Fightu 3 gdje će mu protivnik biti Grk Vardakas, inače Muay Thai prvak Grčke.

Final Fight vraća se na scenu s velikim planovima, koliko za tvoju karijeru znači nastup u jednoj takvoj organizaciji koja za plan ima postati jedna od najboljih na svijetu kroz određeno razdoblje?

"Kao i svakom borcu, iznimno mi je drago što mogu biti dio jedne tako velike priče. Fight Channel će svojim eventima još jednom pokazati da i kod nas postoje iznimno sposobni organizatori koji su u stanju napraviti velike spektakle sa svjetski poznatim borcima."

Možeš li nam reći nešto o svom protivniku?

"Moj protivnik je Petros Vardakas iz Grčke, a poznato mi je da dolazi preko istog menadžera koji je doveo na K-1 WGP Finale i Emilu Zoraju protivnika. Svi ste vidjeli o kakvom se borcu radi, pa ne očekujem ni da moj bude lagan zalogaj. Da se radi o prilično opasnom protivniku potvrdit će njegov profil koji kaže da je u svojoj karijeri odradio 25 borbi po K-1 i Muay Thai pravilima te je samo dva puta poražen."

Kako napreduju pripreme i hoće li biti napravljena kakva posebna taktika za ovu borbu?

"Pripreme su u tijeku, upravo ovih dana ulazim u njihov završni dio. O svojoj taktici neću previše pričati, trener će me jako dobro pripremiti, a na meni je da se pobrinem i publici pružim atraktivan nastup."

Možeš li prognozirati ishod glavne borbe večeri između Igora Jurkovića i Raula Catinasa?

"Ovo je okršaj dva vrlo talentirana i jaka borca koji imaju sličan stil borbe. I Jurković i Catinas su udarači nokauteri i zaista mi je teško prognozirati ishod, ali nadam se da će na kraju Igor ipak biti pobjednik. Upravo mi je njihov meč daleko najzanimljiviji na eventu i definitivno ću pogledati ovaj dvoboj."

Postoje li već kakvi daljnji planovi za tvoju karijeru nakon nastupa na Final Fightu?

"Nadam se da ću svojom prezentacijom i borbenošću pridobiti povjerenje gospodina Orsata Zovka te da ću osigurati svoje mjesto i na idućim Final Fight eventima. Postoje stalni kontakti s nekim promotorima iz Nizozemske, a s njima je u pregovorima moj trener Mladen Kranjčec, no sada smo to ipak stavili malo na stranu kako bih se mogao u potpunosti i na miru pripremiti za meč u Splitu, gdje sam nastupio i prije nekoliko mjeseci kada sam osvojio Enfusion titulu svjetskog prvaka."

K-1 WGP Finale je iza nas, kakvi su tvoji osobni dojmovi eventa i na Cro Copove posljednje nastupe?

"Sama činjenica da je upravo Zagreb dobio priliku ugostiti K-1 World Grand Prix Finale u svojoj Areni je već velika i povijesna stvar za našu državu. Iznimno mi je drago što sam imao priliku prisustvovati takvom eventu te kao i većina Hrvata želim uputiti čestitku našem Cro Copu na fantastičnom uspjehu."

"Spomenuo bih ovom prilikom i da je u mojoj dvorani Vili Velebita upravo tih dana trenirao jedan od najperspektivnijih K-1 teškaša na svijetu, Benjamin Adegbuyi, koji je stigao kao član tima jednog borca koji je nastupio na K-1 WGP Finalu", izjavio je Zlatko Bajić za Fight Site.

Pročitajte više