Zoki Mamić: Ako ode Zdravko, odlazim i ja!

Foto: Hina

U JEKU nikad jačih previranja u Dinamu, Zoran Mamić mora umiriti momčad i pripremiti je za najveći hrvatski derbi. Modri na Poljud dolaze s deset bodova prednosti ispred drugoplasiranog Hajduka i rezultatske napetosti nema. No, tenzije su itekako visoke. Igor Tudor jutros je Dinamu poručio da se ne nadaju slavlju na Poljudu, uz dodatak da ga priče o rušenju Zdravka Mamića nimalo ne zanimaju. Kao ni priča općenito. U isto vrijeme u odajama Maksimira pred novinare je izašao Zoran Mamić.

> Tudora ne zanima rušenje Mamića nego - pobjeda! Pogledajte što Dinamu poručuje trener Hajduka

"Siguran sam da ćemo biti prvaci, ali sve dok nije matematički ne treba žuriti", smatra trener Dinama. 

"Čeka nas najveća moguća utakmica u Hrvatskoj i veselimo se dobrom ambijentu i derbiju. Čeka nas dobro navijanje, a očekujemo i fer i korektno ponašanje na travnjaku i, naravno, pobjedu Dinama", rekao je Mamić na posljednjoj novinskoj konferenciji uoči utakmice.

Hajduk ima svoj stil način igre koji trener Tudor želi i koji im donosi rezultate te su zasluženo na drugom mjestu. Maksimalno ih respektiramo, Poljud im daje vjetar u leđa, ali vjerujemo u svoju kvalitetu. Ovo je derbi i sigurno da u toj utakmici želimo pokazati tko je najbolja momčad. Pobjeda se broji tri boda kao i svaka druga, ali pobjeda protiv najvećeg rivala sigurno daje dodatnu dimenziju", rekao je Mamić.


Kakav ćemo Dinamo gledati na Poljudu?

"Dinamo nikada ne može biti toliko agresivan i ratnički nastrojen, to nije naš stil. Mi to možemo umjetno napraviti za jednu utakmicu, ali mislim da je to krivi pristup. Mi ćemo težiti igri kakvu mi uvijek gajimo, a naravno da treba biti čvrst i agresivan. Kao i uvijek, Dinamo će biti ofenzivan. Naravno, nešto se pita i protivnika, ali zna se kakvoj igri teži Dinamo", poručio je menadžer Dinama, kojeg ne zanima tko je sudac utakmice.

"Nijednu utakmicu ne znam niti gledam tko nam sudi. To me stvarno uopće ne interesira, a tko god sudio ja sam siguran da želi napraviti najbolji mogući posao; kao i igrači. Naravno, pogreške su dio sporta i uvijek su moguće", rekao je Mamić.

"U slučaju da ode Zdravko, onda odlazim i ja"

Trener Dinama osvrnuo se i na akciju bivših igrača kluba Darija Šimića, Silvija Marića, Tome Šokote i Igora Bišćana koji su se odlučili udružiti u neformalni blok za demokratski Dinamo, istaknuo je kako su svi s dobrim idejama dobro došli.

"Ne iznenađuje me njihov potez jer već dulje vrijeme kruže informacije o njihovim željama, nije to nešto novo. Ja trener? U slučaju da ode Zdravko, onda odlazim i ja. Što se tiče naših odnosa, nisam ih vidio otkako su otišli iz kluba, možda tek onako na nekom događaju, ali nemamo kontakte. Kažem, ni s jednim od njih se nisam nikada svađao niti imao ikakvih problema," kazao je Mamić.

O mogućoj privatizaciji Modrih, Mamić je naglasio: "Ukoliko se pojavi netko tko može to financijski napraviti onda to nije loša stvar. Obitelj Mamić? Mi nismo toliko bogati. Kao partneri? To je sve u domeni "što ako", ali ako netko zaista da svoj novac onda će vjerojatno dovesti neke svoje ljude. Hoće li to biti "Pero, Đuro ili Marko" ja stvarno ne mogu reći."

Velik hrvatski derbi na rasporedu je u subotu u 15 sati.

Pročitajte više