Zoraj: Bajić je tražio meč sa mnom, e pa dobit će ga!

Foto: Fightsite

NAKON više od dvije i pol godine pauze Emil Zoraj vratio se u ring na K-1 World Grand Prixu u Zagrebu. Povratak nije počeo na najbolji način jer ga je Grk Edmond Paltatzis koji je za meč saznao samo dva dana ranije rušio dva puta u prvoj rundi. Bivši dvostruki WKA svjetski prvak pronašao je snagu u nastavku i u drugoj rundi koljenom u tijelo nokautirao Paltatzisa.

- Emile povratak u ring nije krenuo po planu. Protiv Paltatzisa je bilo čupavo.
"Da, bilo je čupavo. Uoči meča imao sam problema sa zdravljem. Imao sam bronhitis i temperaturu, tako da nisam ni mogao normalno trenirati. Bitno je da sam se uspješno vratio."

- U Zadru na FFC-u 4 te čeka meč s nadarenim hrvatskim borcem Zlatkom Bajićem. Navodno je njegov tim tražio borbu s tobom.
"Tražili su meč sa mnom, e pa dobit će ga. Ne znam što bih više trebao reći. Dobro će mi doći takav meč. Mislim da neće biti nikakvih problema. Ja ništa ne dobivam ovom borbom, a on ako me uspije pobijediti dobiva jako puno toga. Smatram da je još mlad i treba puno raditi i da nema dosta jakih mečeva. Ali ako su htjeli meč sa mnom dobit će ga."

- Kakva će biti taktika za meč s Bajićem?
"Taktika neće biti potrebna. Ne trebam imati nikakvu taktiku. Neće biti problema. Prvi put sam kako treba. Super se osjećam."

Zoraj je u prošlosti imao problema s pronalaženjem sparing partnera, no i tu se situacija promijenila. Osim boraca iz Spartan Gyma poput Mladena Brestovca s kojima redovno trenira, sparinzima za ovaj meč pridružili su se i Luka Šimić i Zoran Majkić. 34-ogodišnji borac očekuje nastavak niza mečeva već u Poreču. Ponovno se kao protivnik u okršaju koji budi zanimanje u cijeloj regiji spominje Slovenac Miran Fabjan s kojim se prvotno trebao boriti na Grand Prixu u zagrebačkoj Areni.
"Tri meča u nizu su dobra za mene jer sam u kontinuitetu. Kad ih nema nisi ni spreman ni motiviran. Jedno vrijeme sam imao pauzu zato što nije bilo kvalitetnih mečeva. Sada sam ponovno dobio volju za trening i jedva čekam nadolazeće mečeve. Radujem se borbi s Fabjanom."


- Jedno vrijeme si razmatrao i nastupe u MMA-u. Planiraš li se još uvijek okušati u slobodnoj borbi?
"To sam tada rekao jer nisam imao nekih opcija za mečeve. Ali sada već imam dogovorene sljedeće nastupe, pa više nisam toliko zainteresiran. Sada kad je prilika ponovno došla i kad ponovno imam mečeve ne želim je propustiti. Možda poslije ako me pukne"

Pročitajte više