Zoran Mamić: Dinamo teoretski može i osvojiti Ligu prvaka

Foto: Hina

IZMEĐU dvije utakmice play-offa Lige prvaka protiv Skenderbeua, Dinamo u subotu čeka, kako na Maksimiru isiču, teško gostovanje kod Istre 1961 u Puli. Dan uoči utakmice, a nekoliko sati uoči polaska za Pulu trener Zoran Mamić najavio je susret, ali se dotaknuo i još nekih tema.

"Volio bih da navijači u utorak dođu u što većem broju i pomognu nam u ostvarenju velikog uspjeha -rekao je trener pa nastavio o utakmici u Puli: "Čeka nas ono što je najvažnije - hrvatsko prvenstvo. Istra, posebno u Puli, zna biti neugodna za nas, a mi očekujemo nastavak i potvrdu dobrih rezultata i igara" kaže trener koji se prisjetio svog posljednjeg i jedinog prvenstvenog poraza na klupi: "Da sam tada znao da ćemo imati ovakvu seriju možda ne bih igrao s "klincima". Šalim se... Vjerujem i nadam se da se to neće tako skoro ponoviti."

Mamić će rotirati igrače za koje ne misli da će imati problema s vraćanjem na prvenstvene utakmice: "Nema tu problema s prebacivanjem. Moramo biti prvaci ako želimo sudjelovati u ovom, tzv. lijepom dijelu odnosno Ligi prvaka. Činjenica je da je pritisak ipak malo pao nakon ove pobjede, igrači su manje napeti i suzdržani, ali nije to još ono što mogu i bit ćemo bolji."

Slijedila su pitanja o aktualnoj problematici u Dinamovoj momčadi. Vratar Eduardo je van forme, vidjelo se po tome i kako je početnički primio gol u Albaniji:

"Ne bih to tako rekao. Imamo situaciju da je Eduardo primio neke golove koje nije trebao primiti, ali najveći je problem što se njegove, kao i greške obrane, jako vide i potenciraju jer kada napadač fula priliku nikome ništa ili vezni promaši dodavanje. Eduardo? I dalje je broj jedan."

Armin Hodžić također nije iskoristio priliku koju je konačno od početka utakmice dobio u Europi i to u jednom od dva najvažnija Dinamova meča ove sezone. Zašto nije igrao prokušani Henriquez, najefikasniji napadač?

"Objektivno je Armin u boljoj formi nego Angelo što nije iznenađenje ako se zna kakvu je napornu sezonu odradio Angelo i odmah otišao na Copu te se vratio tu bez pauze. Razgovarali smo, nema tu problema i sve je u redu. Ne mislim da je to ništa loše; dapače, to je jako pozitivna priča jer Hodžić je 95. godište, Angelo isto kao i Pjaca, Rog, Ćorić i ostali klinci koje imamo. Sve je to jako pozitivno za klub i tako treba gledati."

Trener ističe kako je za Dinamo prijelazni rok praktično završen:

"Možda će biti još koja posudba, ali što se tiče dolazaka sam gotovo siguran da ih neće biti. Naravno, to je ako nam se, ne daj Bože, nitko vitalan ne ozljedi."

Jozu Šimunovića tražio je Celtic, ali je Dinamo ponudu odbio, kao i brojne upite za Marka Pjacu.

"Jozo je vrhunski profesionalac i radnik koji zna koliko ga cijenimo kao igrača pa tu ne vidim problem što ga nismo pustili. Dapače, to mu samo može biti poticaj da bude još bolji i da će stići i bolje ponude za njega. Pjaca? Za njega stalno postoje ponude, ali naša je želja da on ne ode."

Odlična vijest je povratak kapetana Domagoja Antolića,

"To je sjajna vijest za ekipu; na sve moguće načine. Domagoj je fantastičan igrač, kapetan momčadi i nadam se da će brzo dostići nivo forme iz prošle sezone i biti važan dio u ostvarivanju naših ciljeva." nahvalio je trener kapetana.

Kao što se našalio na početku najavljujući gostovanje u Istri, odnosno prisjećajući se jedinog prvenstvenog poraza, Mamić srednji uz smiješak je na kraju odgovorio na pitanje koliko ova momčad može u Ligi prvaka?

"Teoretski možemo osvojiti Ligu prvaka. Ništa još nije gotovo i sve ćemo vidjeti."

Pročitajte više