Zoran Mamić: Ostavka? Nisam ni mislio dati ostavku

Foto: Hina

ZORAN MAMIĆ svojom retorikom sve više podsjeća na brata Zdravka. Gazda Dinama je u posljednjih nekoliko godina nebrojeno puta ''prijetio'' da će odstupiti i klub prepustiti nekom drugome, no već sljedeći dan vuk bi pojeo magare, a klupska vrhuška GNK Dinama ostala bi nepromijenjena.
 
Zoran Mamić je nakon tragikomedije u Opatiji žonglirao s ostavkom, no nakon što se prašina pomalo slegla, i ta priča o odlasku s klupe ''obiteljske firme'' otišla je u zaborav. 
 
Zoran Mamić više ne razmišlja o ostavci, štoviše, za sve je ''optužio'' novinare, koji su ga iznenadili s pitanjem, a on se jadan, onako vruć, nije posve snašao i rekao je ono što je rekao. Naravno da to nije mislio.
 
"Novinar me natjerao da spomenem ostavku"
 
''Novinar me pitao bih li odstupio da nas je Opatija izbacila, i što sam drugo trebao reći. Naravno da ne razmišljam o odlasku'', drčno je izjavio Zoran Mamić, očito shvativši da u Dinamu ne vrijede jednaka pravila za njega, kao za sve ostale djelatnike kluba. Dok su neki treneri Modrih dobivali ''cipelu'' i nakon osvajanja naslova (Ćiro, Ivanković), Zoranu brat oprašta puno toga (Aalborg, Salzburg, Opatiju…).
 
Za Večernji Zoran Mamić je opisao kakva je bila reakcija igrača nakon ''jezikove juhe'',  koju su dobili nakon sramotne igre u Opatiju:
 
''Reakcija se vidjela u Splitu, gdje smo igrali dobro. Žao mi je što nismo pobijedili, ali Split se žestoko branio, a i "smjestili" su nam s travnjakom. Bio je suh, nepoliven, neravan, trebalo nam je 17 dodira da umirimo loptu'' te je dodao kako je i dalje velik optimist i kako vjeruje u dobar rezultat protiv Salzburga:
 
"Zadovoljan sam  zagrebačkom utakmicom protiv Aalborga"
 
'Veliki sam optimist! Zato što smo ove sezone puno puta dobro igrali i ne vidim zašto tako ne bi bilo i u utakmici sa Salzburgom. Igrali smo dobro protiv Celtica, unatoč porazu, protiv Astre, Petrolula, Rijeke, Hajduka, Aalborga. I to protiv Aalborga doma kada smo ispali. Po šansama je trebalo biti 7:2 i da smo zabili samo pola od toga, dizali bi nas u nebesa.''
 
Mamić je potvrdio da je momčadi priključio psihologa Borisa Balenta.
 
''Psiholog je s nama od početka sezone i važan je dio stožera. Korisne su nam njegove opservacije o ponašanju igrača u određenim fazama. To je proces koji traje mjesecima i ne može se očekivati da njegova uloga bude presudna baš u jednoj utakmici. Niti se to od njega traži'', rekao je Mamić te je dodao da prezimljavanje u Europi nije imperativ, ali da duboko vjeruje da će se to i dogoditi.''
 

Pročitajte više