Žorić briljirao u turskom derbiju, Simon najbolji u pobjedi protiv Bayerna

Foto: Screenshot

U UTAKMICAMA posljednjeg kola E skupine Eurolige košarkaši Fenerbahčea su kod kuće pobijedili Efes s 84:65, Caja Laboral je slavila kod Barcelone s 97:86, dok je Olimpiakos u grčkom derbiju u Pireju pobijedio Panathinaikos s 68:65.

Barca je doživjela prvi domaći poraz, a kod Katalonaca je Ante Tomić imao 11 koševa i 4 skoka, a mladi Mario Hezonja 4 koša. U Pireju je Roko Leni Ukić ubilježio šest koševa, te po dva skoka i asista u porazu Pao-a. U turskom obračunu i pobjedi Fenera briljirao je Luka Žorić s čak 20 koševa i 6 skokova, dok je Bojan Bogdanović zaustavljen na pet poena.

Plasman u četvrtfinale su već ranije osigurali Barcelona, Emporio Armani, Olimpiakos i Panathinaikos.

Košarkaši Lokomotiva iz Kubana ostali su u igri za četvrtfinale Eurolige nakon što su u posljednjem kolu F skupine kod kuće pobijedili minhenski Bayern s 84:75. Kod ruske momčadi je najbolji strijelac bio hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon, koji je postigao 18 koševa, tri trice, četiri skoka i tri asista, dok je kod njemačke ekipe najučinkovitiji bio Djedović s 16 poena.

Lokomotiv će u četvrtfinale ukoliko u petak Partizan pobijedi u Istanbulu Galatasaray, a u slučaju pobjede domaćina među osam najboljih će turska momčad. U ovoj skupini su četvrtfinale osigurali Real Madrid, te CSKA i Maccabi koji su večeras igrali u Tel Avivu, a slavio je ruski klub s 81:76. Andrija Žižić je igrao samo dvije minute za Maccabi i nije se upisao u strijelce.


 

Pročitajte više