Zubčić: Spreman sam zamijeniti Ivicu

 Foto: Hina

FILIP ZUBČIĆ na Sljemenu je stigao do najboljeg slalomskog rezultata u karijeri. Završio je na 15. mjestu i uzeo prve bodove u slalomu. Zubčić se zahvalio navijačima na velikoj podršci.
 
>Kostelić želi još barem jedno Sljeme: "Na mojem putu i putu moje obitelji ništa nije prošlo bez borbe
 
"Nema boljeg osjećaja nego skijati pred svojim navijačima. Od starta do cilja se čuje kako ljudi urlaju sa strane, svaka im čast. Ovo je fenomenalno. Ući prvi put među 30 u slalomu ovdje, nema boljeg osjećaja. Čak sam sad možda i sretniji nego u Alta Badiji. Dobro, nisam sretniji, ali atmosfera je bila vrhunska", rekao je presretni 21-godišnji Zubo, koji je prvi put u karijeri utrku završio ispred Kostelića.

"Sad sam ga prvi put u životu pobijedio. Čovjek se stvarno bori s koljenom, što on podnosi to je nevjerojatno", rekao je Zubčić.

"Meni je slalom bio jači kroz pripremni period i kroz zadnje dvije, tri godine. Tako da je ovaj rezultat sasvim očekivan", nadodao je.

 

Ivica broji 35 godina života, teško je očekivati da ćemo ga još dugo gledati na stazi. Međutim, Zubčić daje nadu da se hrvatsko skijanje nakon njegovog odlaska neće ugasiti.

"Ne bih rekao da on polako odlazi. On je rekao u zadnjim intervjuima da je i dalje jako motiviran", nije se dao Zubčić.

Jesi li spreman preuzeti teret vođe hrvatske skijaške reprezentacije jednog dana kad Ivica ode?

"Ja sam uvijek spreman", poručio je za kraj. 

Pročitajte više