Zubčić otišao iz Cibone u Rytas, potjerali su Parkera i doveli mentora prvom treneru?!

Foto: Cropix / G. Mehkek

U CIBONI opet tektonske promjene, a sve je "izmicanjem" započeo Nikša Prkačin. Nakon što je, kako se to voli reći, "pod sumnjivim okolnostima" otišao iz Cibone, šefovi su krenuli u žešći remont, jer poklopio se s tim i niz očajnih rezultata i prijetnje Aba ligi o istupanju. Uglavnom sveopća nervoza, u sezoni za zaborav. No, raditi se mora pa su Lovrić i Antunović odlučili pronaći žrtve.

Smush Parker zasluženo je jedna od njih. Amerikanca su etiketirali neradnikom, ali on je sam sebe predstavio na terenu. Dovoljno za raskid ugovora, iako je tek nedavno potpisao jednomjesečni. Više prostora na playju bit će za Darija Šarića.

No, veliko iznenađenje je i odlazak Tomislava Zubčića. 22-godišnji Zadranin je bio jedan od bitnih igrača, unatoč oscilacijama kojima su ove sezone doprinijele i ozljede. Klub je potvrdio da su rastaju i da mu žele sreću u daljnjoj karijeri. U Ciboni je od 2008. godine, a nakon sporazumnog raskida s Cibonom potpisao je za Rytas umjesto svog bivšeg suigrača Leona Radoševića. Ciboni će dobro doći nešto novca, što je očito i primarni motiv ovog transfera. Potvrdio je to i trener Lutz.

Dovođenjem Vlade Vanjka htjelo se postići što?

"Riječ je o privremenoj zamjeni, ne možemo dozvoliti da u ovom trenutku nemamo pokrivenu takvu funkciju"

Kao, još se nadaju Prkačinu, no jasno je da je on sve dalje od tornja.

Vanjak će biti mentor prvom treneru?!

"Vlado Vanjak će ostati na toj poziciji do onog trenutka kad se Nikša Prkačin ne vrati u klub, a i poslije toga će ostati s nama. Vlado ima bogato košarkaško iskustvo, gotovo 40 godina je u košarci i to moramo iskoristiti. Sigurni smo da on može pomoći Ciboni", rekao nam je direktor Cibone Zdenko Antunović.

Antunović otkriva da su s Prkačinom u svakodnevnom kontaktu.

"Svakodnevno se čujemo i razgovaramo. Čovjeku jednostavno treba odmor i kad se odmori, on će se vratiti".

Novi sportski direktor Vanjak bit će više uključen u rad stručnog stožera te će biti svojevrsni mentor - savjetnik mladom treneru Danijelu Lutzu.

"Možemo to tako nazvati. Vlado Vanjak će biti uključen i na parket i sjedit će na klupi", ističe Antunović.

Neviđeni optimizam s dna

Devet kola prije kraja reginalne lige, situacija izgleda očajno za hrvatske klubove koji su izuzev Cedevite prikovani za dno. No, u Ciboni se hrane neviđenim optimizmom.

"Ja mogu obećati da će klub dogodine biti u ABA ligi i mogu sa sigurnošću tvrditi da će Cibona u narednoj sezoni biti opet prava i da će navijači puniti dvoranu i da će sretno izlaziti iz dvorane. Što se tiče naših drugih klubova, nadam se da će Cedevita izboriti Final Four, a za Zadar i Split, da ćemo na kraju svi ostati u ABA ligi"

Pročitajte više