Žulj zabio u porazu svog Rieda, Kerić donio Sparti tri boda

U UTAKMICI 21. kola austrijske Bundeslige nogometaši Rieda poraženi su sa čak 4-1 na gostovanju kod pretposljednjeg Mattersburga. Za Mattersburg je to bila tek četvrta pobjeda u sezoni.

Ried, treća momčad na ljestvici, je slomljen krajem prvog (37., gol Farkaša) i početkom drugog dijela (46., Seidl). U 53. minuti je malu nadu gostima donio Robert Žulj, mladi hrvatski napadač s austrijskom putovnicom. Zabio je svoj četvrti pogodak sezone, no Ried je nakon toga slabo reagirao, te je primio još dva pogotka do kraja.

Kerić donio Sparti tri boda

U petak je pak nastavljeno natjecanje u češkoj nogometnoj Gambrinus ligi, a u subotu je hrvatski nogometaš Andrej Kerić donio pogotkom tri boda svojoj Sparti, inače vodećoj momčadi na ljestvici...

Na domaćem je terenu Sparta pobijedila Slovačko s 1-0, a jedini je pogodak Kerić postigao u prvoj minuti ogleda. Kerić je izašao iz igre u posljednjoj minuti ogleda, a za pobjednika je cijelu utakmicu, uz zarađeni žuti karton, odradio drugi Hrvat - Manuel Pamić.

Domaćinu je put do slavlja, četrnaestog u ovoj sezoni, bio olakšan od 62. minute kada su gosti ostali s deset igrača na travnjaku. Sparta je vodeća momčad s 43 boda, odnosno, šest više od drugoplasiranog Slovan Libereca.

Gambrinus liga, 17. kolo:
Sparta - Slovačko 1-0 (Kerić 1)

Austrijska Bundesliga, 21. kolo:

Mattersburg - Ried 4-1

Rapid Beč - Austria Beč 0-0

Wacker Innsbruck - Admira 2-1

Redoslijed: 1. Rapid 34, 2. Austria Beč 32, 3. Ried 32...

Pročitajte više