Zvijezda je rođena: Šarić na draft izašao s grbovima Hrvatske i Šibenskih Funcuta!

Foto: Hina

ŠIBENČANIN Dario Šarić odabran je kao 12. izbor NBA drafta od strane Orlando Magica, ali je odmah proslijeđen u Philadelphiju. Ovakvim raspletom postao je najbolje plasirani Hrvat na NBA draftu ikad, nadmašio je 22. izbor Zorana Planinića 2003. godine.

No, kako je prije izlaska na draft potpisao ugovor s turskim Efesom, Šarića se u NBA ligi može očekivati tek za dvije godine, iako postoji mogućnost odlaska i nakon godinu dana. Šarić smatra da je ovakav slijed najbolji izbor za njega. Na velikoj večeri pojavio se u odličnom raspoloženju. On u NBA showu već odlično pliva. Na draft je izašao u sakou na čiju je podstavu stavio dva grba - hrvatski te grb Funcuta. 
 
"NBA liga je moj san, ali treba mi još iskustva"
 
"Moj san je NBA liga, ona mi je na prvom mjestu, ali odabrao sam drugačiji način. Igrao sam u trećoj hrvatskoj ligi, pa u drugoj, pa u prvoj. Nakon toga sam tri sezone proveo u regionalnoj ABA ligi i mislim da je najbolje da odigram još dvije sezone u Turskoj. Nakon toga ću bit spreman za NBA", izjavio je.
 
"Mislim da je za mene bolje da provedem još dvije sezone u Europi, mislim da je najbolje ići korak po korak. Ali, ako se pokaže šansa da završim to nakon samo jedne sezone, zašto ne. U svakom slučaju, najdulje ću ostati u Europi još dvije godine. Nakon toga 100 posto dolazim u klub koji će me izabrati na draftu", dodao je.
 
"Vjerujem da ću s 22 godine biti spremniji da se probijem u startnu petorku. I sada sam spreman za NBA, ali mislim da mi treba još iskustva da podignem svoje košarkaške vještine i tijelo na višu razinu kako bih se borio da postane jedan od najboljih igrača", zaključio je 20-godišnjak.
 

Pročitajte više