TRANSFERI

A Bola: Atletico Madrid je doveo Portov dvojac za smiješnu cijenu

Foto: EPA

PORTUGALSKI dnevni list A Bola prenosi da je završen veliki posao između Atletico Madrida i Porta.

Dvojica nogometaša koji su ove sezone igrali za Porto - Alex Telles i Hector Herrera - od iduće sezone nosit će dres madridskog Atletica.

Telles je 26-godišnji lijevi bek koji se u proteklim sezonama na toj poziciji isprofilirao kao jedan od boljih u Europi. Pozivan je i u reprezentaciju Brazila, a Atletico je prije od ostalih zainteresiranih strana, a bilo ih je, prepoznao njegovu formu i doveo ga po sniženoj cijeni.

Portugalci pišu da je riječ o sumi od 30 milijuna eura, iako je Telles imao otkupnu klauzulu od 40 milijuna eura. Klubovi su se navodno dogovorili za nižu cijenu, a ostaje vidjeti što je pravi razlog tome.

Meksikanac Herrera ove sezone također je jedan od nositelja Portove igre. Riječ je o iskusnom 28-godišnjem središnjem veznjaku koji je prije Porta igrao samo u domovini.

Razlog njegovog odlaska je što s klubom nije uspio dogovoriti nastavak suradnje, njima je postao prevelik financijski teret, a Atletico mu je u tom smislu pružio utočište i dovest će ga kao slobodnog igrača po isteku njegovog ugovora.

Preostalo je samo pričekati službenu potvrdu ovih transfera.

Pročitajte više