A. Kostelić: Moramo biti iznimno zadovoljni

REZIMIRAJUĆI proteklu skijašku sezonu, glavni trener hrvatske reprezentacije Ante Kostelić istaknuo je danas kako moramo biti iznimno zadovoljni postignutim rezultatima.

"Kad se sve zbroji, doista moramo biti zadovoljni. Teško je zadržati tijekom cijele sezone istu razinu forme, pogotovo ako osim Svjetskog kupa imate još i svjetsko prvenstvo ili olimpijske igre. Ove godine imali smo SP i htjeli smo se i tamo pokazati (tri zlata). S obzirom na sve rezultate koje smo postigli proteklih sezona, nameće mi se razmišljanje kako zadržati ovako visoku razinu rezultata i u budućnosti", izjavio je Ante Kostelić za Novu TV.

A u ovoj sezoni Janica Kostelić po drugi je puta u karijeri postala najbolja slalomašica i ukupna pobjednica Svjetskog kupa, te je osvojila dvije zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu (slalom, kombinacija).

Ivica Kostelić postao je svjetskim prvakom u slalomu. U ukupnom poretku Svjetskog kupa, kao i prošle sezone, je sedmi, a u poretku slalomaša drugi.

Osamnaestogodišnja Samoborka Nika Fleiss bila je osma u slalomu na Svjetskom prvenstvu, a u Svjetskom kupu nalazi se na 37. mjestu u poretku slalomašica.

Najmlađa hrvatska reprezentativka 16-godišnja Ana Jelušić svjetska je juniorska viceprvakinja u slalomu.

Najbolja svjetska skijašica Janica Kostelić pohvalila je svoga brata i kolegice iz reprezentacije, ističući kako joj je ovaj drugi naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa i slađi negoli onaj prvi od prije dvije godine.

"To je dokaz da ono prije dvije godine nije bila slučajnost. Za reprezentaciju ovo je bila stvarno dobra sezona, Ana i Nika su pokazale da znaju i mogu. A što se tiče današnjeg veleslaloma... nije bilo motivacije, a i stvarno sam umorna. Jedva čekam da se vratim doma, doma je najljepše", kazala je Janica.

Ivica Kostelić iako nije obranio naslov najboljeg slalomaša Svjetskog kupa, nema razloga biti razočaran.

"Ne, fakat nemam razloga biti razočaran. Nije sramota izgubiti od Kallea (Palandera). Čovjek je bio u fantastičnoj formi. Na kraju krajeva, bila je ovo odlična sezona, a završio sam je zdrav. To je vrlo važno, jer znači da ću se moći dobro pripremiti za sljedeću. Uostalom, ja sam jedini slalomaš koji u dvije sezone ima ovakav kontinuitet rezultata", zaključio je Ivica Kostelić.

Pročitajte više