A sad, u Ledenoj po polufinale EBEL lige

BILO je lijepo s navijačima Medveščaka nakon utakmice čekati igrače da dođu iz svlačionice i s njima proslaviti veliku pobjedu. Plava vojska je poslije briljantnog trijumfa nad prvom momčadi EBEL lige stvorila špalir i strpljivo čekala svoje heroje da dođu do autobusa. Prvi je izašao Seeley, zatim miljenik Joel Prpić koji je doživio ovacije publike, potom ostatak momčadi... Još dugo u noć se u Grazu slavila velika pobjeda Medvjeda i preokret serije doigravanja.

Teško da je netko nakon prve trećine vjerovao da će se tako rasplesti. Graz je "blitzkriegom" otvorio susret i odmah na počeku poveo visokih 3:0. No, Medvjedi su znali da ništa nije izgubljeno, strpljivo su hvatali zaostatak i sa 3:3 ušli u produžetke. Nakon samo dvije minute igre, zabio je Brad Smyth za erupciju oduševljenja na tribinama dvorane u Grazu. Navijači Medveščaka nikad nisu bili brojniji na jednoj gostujućoj utakmici. Skupilo ih se oko 350 i sve su odradili besprijekorno, do promuklosti bodrili igrače u plavom.

Hokejaši su im se odužili na najljepši način, velikom pobjedom kad se sve činilo izgubljeno. Trijumfom u Grazu Medveščak je poveo 3:2 i stigao na korak od polufinala, a samo par dana prije bilo je 2:0 za Graz. Jedno je sigurno, u četvrtak će u Ledenoj Austrijance dočekati paklena atmosfera.

Unatoč velikoj pobjedi, Medveščak nije zahvatila euforija, svi iz momčadi su mirno davali izjave. Svjesni su da ima još posla do polufinala.

"Još ništa nije gotovo, ostala nam je utakmica u četvrtak koju moramo dobiti da prođemo u polufinale. Hvala navijačima, danas su zaista bili sjajni i pružili nam veliku potporu. Graz nas je sasvim nadigrao u prvoj trećini, ali smo se kasnije uspjeli vratiti i nakon toga zabiti za pobjedu. Ne sjećam se kad sam zadnji put preokrenuo u doigravanju, bilo je to možda prije sedam ili osam godina", rekao je junak utakmice Brad Smyth.

I trener Ted Sator je čvrsto na zemlji.

"Kad smo gubili 3:0 nismo se predali, plan je bio zabiti za smanjenje i to je bilo ključ utakmice. Kad se trudiš kao mi danas i daješ sve od sebe, vrati ti se na najljepši način. Ako misliš da ne možeš uspjeti, onda taj posao nije za tebe", rekao je Sator.

Predsjednik Damir Gojanović posebno je istaknuo iskusnije igrače.

"Svaka čast dečkima, zaista su dali sve od sebe. No, nema nikakvog pritiska kluba na njima, mi smo svoj cilj ostvarili. Ni u jednom trenutku nisam pomislio da je gotovo, ni kad smo gubili 3:0. Moram reći da su nam se mnogi smijali kad smo dovodili starije igrače, ali upravo ti stariji igrači su pokazali da imaju iskustva i da mogu biti prevaga u ovakvim utakmicama", rekao je Gojanović.

Pročitajte više