ABC: Babić prošlost, Pranjić budućnost Betisa?

VODEĆA andalužanska internetska-novina Abcedesevilla.es donosi priču o dvojici hrvatskih nogometaša - Marku Babiću koji je igrao u Betisu i Danijelu Pranjiću, želji istoga seviljskog kluba.

Obojica su za ABC analizirala svoju trenutačnu situaciju, pa tako Babić, koji nije imao previše prilika da dokaže kvalitetu u Betisu, kaže:"Nikada u Betisu nisam odigrao niti tri cijele utakmice, a svi znaju da je nogometašu potreban kontinuitet da stekne samopouzdanje. U Herthi sam ponovno pronašao mir".

Ono što povezuje ovaj hrvatski dvojac je i pozicija na terenu, a u Betisu smatraju da bi Danijel Pranjić bio sjajan na lijevom boku. Uostalom, zato su ga i u nekoliko navrata pokušali dovesti, no svaki put bi ih dočekala odbijenica od njegovog Heerenveena. Točnije, odšteta koju nizozemski klub traži za hrvatskog reprezentativca mnogo je veća od one koju je seviljski spreman platiti.

"Čini mi se da je odlazak iz Heerenveena logičan korak u mojoj karijeri. Znam da bi me u Betisu željeli vidjeti, a nadam se da će me i ponovno zvati. No, o tome više kad sezona završi", izjavio je za ABC Pranjić koji je u nekoliko navrata već najavio odlazak iz nizozemske Eredivisije.

Pranjić je, podsjetimo, zabljesnuo igrama na Europskom nogometnom prvenstvu prošle godine u Austriji i Švicarskoj. Tada se spominjala realna mogućnost njegovog odlaska, međutim Heerenveen je redom odbijao sve ponude. Iako i sada Pranjić igra sjajno u tamošnjem prvenstvu izgledno je da je rastanak svakim danom sve bliži.

Pranjić sanirao ozljedu, spreman za Spartu

Prema pisanju nizozemskih medija, Danijel Pranjić spreman je za sutrašnji (subota) dvoboj 27. kola nizozemske nogometne lige, u kojem njegov Heerenveen dočekuje Spartu iz Rotterdama.

Frizijski dnevnik Leeuwarder Courant najavio je Pranjića u udarnoj 11-orici koju će norveški trener Trond Sollied suprotstaviti gostima.

Hrvatski je reprezentativac ozlijedio desnu preponu u dvoboju 26. kola prošle subote, u kojem je Heerenveen pobijedio Groningena 2-1. Napustio je igru u 14. minuti iz preventivnih razloga, da ozljedu ne bi dodatno pogoršao.

Nakon terapijskih tretmana 27-godišnji je ljevonogi veznjak odradio trening već u četvrtak poslijepodne. Prepone su izdržale također napore treninga u petak, te će Sollied tako moći računati na svog najboljeg igrača i prvog strijelca momčadi s 15 prvenstvenih golova.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više