NOVAK ĐOKOVIĆ

ABC: Đoković je nezahvalnik broj jedan

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI ABC nazvao je Novaka Đokovića "nezahvalnikom broj jedan" u naslovu svog teksta.

Pišu kako Srbin nikad neće imati popularnost Rafaela Nadala i Rogera Federera, unatoč činjenici da ima 18 Grand Slam titula. Zamjeraju mu na "sumnjivim ozljedama", a neizostavno je i spominjanje Adria Toura te pogađanje sutkinje lopticom na US Openu.

"Nema nikakve sumnje da je turnir organizirao u najboljoj namjeri kako bi pomogao onima kojima je bilo najteže za vrijeme pandemije. S punim tribinama, gledateljima bez maski i bez držanja distance, nekoliko igrača se zarazilo uključujući i njega i suprugu. Nije nimalo slučajno pogodio linijsku sutkinju zbog čega je izbačen s US Opena", piše ABC pa zaključuje.

"Na terenu on stječe poštovanje. Federer je taj koji i bez igranja pobjeđuje u osvajanju nagrada za fair-play iz godine u godinu. Ima čak 18 priznanja omiljenog tenisača među navijačima, a Nadal dobiva priznanja suigrača s četiri nagrade za fair-play i sportski duh. To su emotivni izazovi zasad nedostupni za svjetskog broja jedan. Kritiziranje njegovih imitacija, sumnjive ozljede i gađanje sudaca mu ne popravljaju popularnost. Nadal i Federer dijele međusobno nagrade za fair-play i omiljeni su među navijačima."

Pročitajte više