Abramovič kupuje Ševčenka za 87 milijuna eura?

KAKO TO već obično biva u ljetnom prijelaznom roku, ovih dana u svijetu vrhunskog nogometa "svatko spava sa svakim", najavljuju se sencacionalni transferi, ali tek u rijetkim slučajevima dolazi do njihove realizacije

Posljednji pregovori vezani su uz najveće svjetske klubove; Manchester United, Real Madrid, Liverpool, Milan i Chelsea, a zvijezde prijelaznog roka su Andrij Ševčenko, Ronaldinho, Christian Vieri, Luis Figo, Michael Ballack, Gaby Milita i Robert Pires.

Prema Eurosportu, ruski multimilijarder Roman Abramovič ponudio je 87 milijuna eura za napadača Milana, Andrija Ševčenka. Prijeđe li ukrajinski reprezentativac na Stamford Bridge, postao bi najskuplji igrač u povijesti nogometa, ali poznato je da Abramovič ne pita za cijenu kad odluči kupiti nekog.

FoxSportsa javlja da bi Manchester United mogao iz njemačkog Bayerna pokušati dovesti Michaela Ballacka, naročito uzme li se u obzir da je Ballacku trener zaprijetio "Potpiši novi ugovor s Bayernom ili odi."

Ballack je izrazio želju da u Bayernu ostane još godinu dana, do sljedećeg ljeta, kada mu ističe ugovor, ali Felix Magath ne želi na ljeto pustiti Ballacka bez odštete, nego od njega traži da produlji vjernost bavarskom klubu.

Liverpool je nakon neuspješnog dovođenja Luisa Figa, za kojeg je Real Madrid tražio enormnu odštetu, pažnju usmjerio na potpisivanje ugovora s Argentincem Gaby Militom. Za braniča Real Zaragoze su "Redsi" ponudili 5 milijuna funti, ali su svoju ponudu naknadno "podebljali" na 7,5 milijuna. 24-godišnjak je odbio novi ugovor sa svojim matičnim klubom, a ukoliko se preseli na Otok, bio bi to najveći transfer u povijesti Zaragoze.

Real Madrid je također u pregovorima s Totenhamom, koji za veznjaka Gutia nudi pet milijuna funti.

Od ostalih mogućih transfera spominje se odlazak Roberta Piresa iz Arsenala u Galatasaray, koji je vrlo blizu realizacije, te Barcelonin pokušaj da dovede braniča Williama Gallasa iz londonskog Chelsea.

Podsjetimo još da je Rio Ferdinand raskinuo svoj ugovor s Manchester Unitedom, nakon čega se proširila glasina da bi engleski reprezentativac mogao otići u Real Madrid.

Jedan od najzanimljiijih transfera dogodio se ovo ljeto u Milanu, gdje je Christian Vieri nagovorio čelnike da ga puste iako mu je ugovor još trajao i prešao iz Intera u redove ljutog rivala Milana. Zbog toga je i Tomasson najavio da u Milanu, pokraj Ševčenka, Inzaghija i Vierija za njega neće biti mjesta, te je odlučio napustiti klub.

Spomenimo još da je ruski milijarder Roman Abramovič, vlasnik Chelsea, najavio da će Barceloni ponuditi 120 milijuna eura za Ronaldinha, čime bi on postao daleko
najskuplji igrač u povijesti, gotovo duplo skuplji od Zinedina Zidana, koji je postavio rekord svojim prelaskom iz Juventusa u Real Madrid za 73,5 milijuna eura.

Pročitajte više