Abramovič masno platio pravo prvokupa za Luku Modrića?

LUDILO oko Luke Modrića u engleskim medijima ni danas ne jenjava, a kako je krenulo neće ni stati sve dok Dinamov kapetan napokon ne navuče Chelseajev dres koji se sada čini kao njegova sigurna budućnost.

Razne su informacije engleske novine, a najčešće tabloidi, proteklih dana lansirale u javnost. Od toga kako će Chelsea platiti milijun eura za svaki Modrićev kilogram, do podatka kako je Roman Abramovič po Zdravka Mamića poslao privati avion i dopremio ga ne pregovore u svoju londonsku vilu.

Prema najnovijim informacijama, Abramovič je Mamiću ponudio 3,5 milijuna eura samo da bi imao pravo prvokupa kad vrijeme za Modrićev transfer napokon dođe. Chelseajev veliki šef očito želi u startu neutralizirati konkurenciju. Jedino još nije jasno je li Maminjo prihvatio Abramovičevu ponudu. Daily Telegraph tvrdi kako jest i sad je Modrićev transfer samo pitanje dana, odnosno mjeseci. Reporteri Suna se ne slažu već tvrde da Dinamov izvršni dopredsjednik nije još uzeo nikakav novac ruskom tajkunu.

A što je onda s Arsenalom? Već je dugo poznat Wengerov interes za Modrića, a pisalo se čak i kako su pravo prvokupa već odavno dogovorili Topnici. Konkretno, nakon što je Eduardo Maksimir zamijenio Emiratesom. Telegraph također spominje taj podatak i ističe kako je upravo zbog toga Abramovič na stol pred Mamića stavio 3,5 milijuna funti samo da bi imao mogućnost prvi pregovarati o Lukinom transferu.

Sun dalje piše kako je glavni zagovornik Modrićevog prijelaza u Chelsea novi pomoćnik Avrama Granta na Stamford Bridgeu, Henk Ten Cate. Nizozemac koji je nakon ispadanja iz Europe napustio kormilo Ajaxa, Modrića je imao priliku jako dobro upoznati, a njegovom predstavom protiv Kopljanika izgleda je ostao toliko impresioniran da ga sad pod svaku cijenu želi u svojoj momčadi. Ako je Abramovič bio unaprijed spreman istresti toliki novac bez ikakve garancije, Ten Cate zasigurno raspolaže jakim argumentima.

P.V.
Foto: I.L.

Pročitajte više