Acb.com: Hrvatski juniori loši zbog lošeg trenera!

Košarkaški ekspert službene stranice španjolske lige gledao je hrvatske juniore na EP-u i tvrdi: “Ovi uzalud trate talent”!

Rafa Santos analizirao je igru svih sudionika juniorskog EP-a za košarkaše u Španjolskoj tijekom prvog kruga, objavivši vrlo zanimljivu studiju.

Pišući o hrvatskoj reprezentaciji (dosad četiri poraza i jedna pobjeda) Santos tvrdi kako je među našim mladićima daleko više talenta nego što rezultati pokazuju, a izravnu krivnju zbog toga pripisuje izborniku Darku Kunceu.

"Dok svi ostali treneri na svoje momčadi utječu na izvanredno pozitivan način, Hrvat na svoje igrače utječe na kritično negativan. Igra hrvatskih košarkaša bazira se na vanjskim šutevima i situacijama “jedan na jedan”, iz kojih se šutira bez kriterija i bez selekcije. Hrvati ne koriste igrače pod košem, iako su u rijetkim prilikama kad su mogli i Delaš i Šarlija pokazivali nadprosječno snalaženje na poziciji niskog posta ", ističe Santos.

"Osim toga, igrači od trenera trpe konstante prigovore kad akciju ne uspiju završiti košem, odnosno bodrenje u slučaju realizacije, neovisno o tome jesu li pritom donijeli ispravne ili neispravne odluke. "

"Sve ovlasti u momčadi uglavnom imaju bekovi Vragović i Krušlin, ostali igrači prerijetko dolaze u posjed lopte, a ima ih koji to talentom još kako zaslužuju."

totalsport

Pročitajte više