Aco: Kad sam ja najmirniji, znate koliko je sati

Foto: Fiba

IAKO ponovno nije bila na visokoj razini, Hrvatska je svladala i Rumunjsku (74:58) u drugom kolu skupine C Eurobasketa. Pobjedom u Cluju momčad Ace Petrovića praktički je osigurala plasman u osminu finala natjecanja, ali izbornik unatoč slavlju nije bio zadovoljan igrom.

"Tek će sljedeće dvije utakmice pokazati na kojem smo broju okretaja. Sasvim sigurno da je strašno puno nervoze. Kad sam ja najmirniji u reprezentaciji, onda znate koliko je sati. U datom trenutku nemamo onaj kolektiv. Međutim, dva puta smo primili po 58 poena, a pričamo o obrani. Važne su te sitne stvari. Praktično smo u osmini finala, ali definitivno moramo ganjati tu kompaktnost'', započeo je Petrović.

U hrvatskoj momčadi najefikasniji je bio Bojan Bogdanović s 21 poenom, a iza njega je Dario Šarić ubacio 10 poena. Ipak, utakmice protiv Crne Gore (ponedjeljak 16:45 sati) i Španjolske (utorak 16:45 sati) pokazat će koliko Hrvatska zapravo može.

"Ono što ćemo napraviti je definitivno skretanje pozornosti na te osnovne stvari. Primjerice, kontrola skoka i picka, jer to nam stvara nervozu. Trebamo podići individualnu i kolektivnu razinu, a onda ćemo biti i kvalitetniji. Iduće dvije utakmice će nam puno bolje reći gdje smo. Ovo je prvenstvo Europe, mi nemamo tu klasu poput Španjolske koja se odluči igrati s protivnikom kao mačka s mišem. Mi nemamo tu kvalitetu, a vrlo dobro znate i zbog čega. Međutim, činjenica je da smo izgledali puno bolje u prijateljskim utakmicama nego sada", priznao je izbornik.

 

Pročitajte više