OVO JE HRVATSKA KOJA ŽELI VRATITI SLAVU NAŠOJ KOŠARCI Pogledajte popis za Eurobasket

Foto: Hina

IZBORNIK Petrović je dan uoči odlaska reprezentacije u Kinu na Kup Borislava Stankovića objavio 11 kandidata za EuroBasket koji startaju s pripremama 27. srpnja 2017. u Sv. Martinu.
 
Na popisu su sljedeći igrači, a njima će još biti priključena četvorica iz reprezentacije koja putuje u Kinu:
 
Roko Leni Ukić, Marko Popović, Krunoslav Simon, Filip Krušlin, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Dario Šarić, Dragan Bender, Miro Bilan, Darko Planinić i Luka Žorić.
 
''Na tih 11 igrača, po završetku kineske turneje, znači 25. srpnja, priključit ću četiri igrača iz te reprezentacije po pozicijama – jednog playmakera, dva igrača na pozicijama dva, tri te jednog visokog igrača. To je onih 15 igrača koji će započeti pripreme za ovogodišnje prvenstvo Europe'', rekao je Aco.
 
Premda je Aco ostavio malu šansu da se reprezentaciji ipak priključio Mario Hezonja, od toga neće biti ništa. Hezonja se nije predomislio i ostao je u Americi trenirati preko ljeta kako bi se što bolje spremio za početak NBA sezone.
 
Hrvatska će u prvom krugu ovogodišnjeg EuroBasketa igrati u skupini C u rumunjskom Cluju protiv Mađarske, Rumunjske, Crne Gore, Španjolske i Češke, a ukoliko zauzme jedno od prva četiri mjesta u skupini natjecanje će nastaviti u osmini finala u Istanbulu.
 

Pročitajte više