Aco Petrović: Na Ciboni je enormni imperativ pobjede

ACO PETROVIĆ sutra se još jednom vraća na "mjesto zločina". U proteklih je godinu i pol dana trener Zadra "cibosima" pod Tornjem uzeo puno živaca, a ždrijeb NLB lige je ove godine derbi hrvatske košarke smjestio već u drugo kolo. Ciboni neće biti lako; ako sutra izgube od Zadra, zaostatak za rivalom koji ih želi izgurati iz Eurolige postat će vrlo osjetan.

"Utakmica je prijelomna i za nas i za njih, ali mi u nju ulazimo rasterećeniji jer smo dobili prvu protiv Splita, a oni su izgubili u Vršcu. Pred Cibonom je enormni imperativ pobjede, a na nama je da budemo dovoljno kvalitetni i uvučemo ih u ritam koji nam odgovara", najavio je Aco Petrović sutrašnji derbi u razgovoru za zadarski Novi radio.

Trener Zadra napominje kako od Cibone očekuje izuzetnu agresiju na vanjskoj liniji, što su pokušali primijeniti i u Vršcu, ali nisu uspjeli zbog nespremnog Marshalla i ozlijeđenog Princa. "Kako mi i dalje igramo bez jednog vanjskog igrača, izrazito je važno da Rok Stipčević i Malik Dixon otupe njihovu agresivnost i uvuku nas u dobar ritam", tumači Petrović koji odbija ulogu favorita. "Cibona je reprezentacija s pet hrvatskih reprezentativaca. Malo ih je pogodilo to kažnjavanje Markote i nakon toga kasni dolazak Marshalla, ali su i dalje odlična momčad. Na playju imaju Callowayja, još jednog kvalitetnog novog igrača, čiji je jedini limit loš šut za tri poena".

Petrović je potvrdio i da u Zadar sutra stiže zamjena za protjeranog Romela Becka. "Marlon Garnett je igrač koji me maksimalno zadovoljava. Siguran sam da će se brzo uklopiti u momčad i siguran sam da će se iznimno uklopiti u momčad. Posebno jer su tu dva igrača s kojima je igrao prošle godine", rekao je Aco. "Njegove su nam karakteristike dobro poznate, radi se o vrsnom šuteru koji unosi puno pozitivne energije u momčad i u stanju je odigrati sjajnu utakmicu", kaže trener Zadra i dodaje kako će se Garnett u srijedu već lagano rastrčavati s momčadi, u četvrtak će odraditi prvi pravi trening, a u sastavu bi trebao biti već protiv Bosne.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više