Zašto je Aco Petrović poslao policiju u Cibonu?

Foto: Hina

POLICIJA opet kuca na vrata Cibone. Bivši predsjednik kluba i aktualni hrvatski izbornik Aleksandar Petrović prijavio je policiji sumnjive radnje u zagrebačkom klubu, za koji se posljednjih godina zanimao i USKOK.
 

Iako je prijavu Petrović podnio još ranije, tek je ovih dana ta informacija puštena u javnost, ali detalji prijave nisu poznati. Kontaktirali smo direktora Cibone Domagoja Čavlovića koji nam nije demantirao interes policije, ali je rekao: "Za sada ne smijemo pričati o tome".

Pokušali smo doznati više od Ace Petrovića koji nam se javio iz Rumunjske, ali nije imao vremena za razgovor.

Podsjetimo na to da je Petrović čelnu poziciju kluba napustio u prosincu zbog toga što se nije slagao s prodajom najvećeg talenta Ante Žižića prošlog Božića. Priznao je da je bio nadglasan, protivio se prodaji najvažnijeg igrača prije ključnih utakmica, a tvrdi da Ciboni tih 150 tisuća eura nije puno pomoglo u tom trenutku, pogotovo jer na ljeto stiže puno više novca od ranijih transfera.

Kako je rekao Večernjem listu, posljednju prijavu podnio je jer ima spoznaja o "sumnjivom djelovanju" u klubu te smatra da mu je to bila dužnost. Nije želio komentirati je li sporni transfer Ante Žižića predmet interesa policije, ali je svoj potez objasnio narušenim odnosima s direktorom Cibone Domagojem Čavlovićem i svojim odlaskom iz kluba, zbog čega više nema uvid u način rada i poslovanje Cibone. A pod Tornjem ima i svoje interese koje želi zaštititi.

Petrović je nakon odlaska iz Cibone pokrenuo tužbu na Općinskom građanskom sudu kako bi osigurao povrat novca koji je posudio Ciboni proteklih godina. Radi se o pedesetak tisuća eura koje je posudio klubu kada su ga pritiskali rokovi i prijetila blokada.


 

Pročitajte više