EUROBASKET

Aco Petrović prognozirao osminu finala Eurobasketa

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

BIVŠI izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović na Twitteru je prognozirao ishode susreta osmine finala Europskog prvenstva, a među njima i pobjedu Hrvatske protiv Finske. Izašao je i iz košarkaških tema da bi se osvrnuo na Dinamo.

Podsjetimo, Hrvatska će mjesto među osam najboljih u Europi tražiti u utakmici protiv Finske u nedjelju u 14:45. Prije te utakmice na teren će Ukrajina i Poljska, dok su poslije na programu susreti Srbija - Italija te Grčka - Češka. Dan ranije će igrati Turska - Francuska, Slovenija - Belgija, Njemačka - Crna Gora te Španjolska - Litva. Pobjednik utakmice Hrvatska - Finska za mjesto u polufinalu će igrati u utorak protiv boljeg iz utakmice Španjolska - Litva.

"U utakmicama osmine finala čak u sedam njih su, za mene, jasno vidljivi pobjednici. Dakle: Slovenija, Srbija, Grčka, Njemačka, Francuska, Litva te Hrvatska. Dilema je jedino na utakmici Ukrajina - Poljska i tu blagu prednost dajem Ukrajincima", napisao je Petrović.

"I imam potrebu da izađem na tren iz konteksta košarke. Način na koji plovi Dinamovim brodom u posljednjih par mjeseci trener Dinama je fantastičan. G. Ante Čačić", dodao je nešto kasnije sve poprativši emojijem pljeska.

Pročitajte više