košarka

Aco Petrović: Rađa, pogledaj se u ogledalo

Foto: Nel Pavletic/Robert Anic/Pixsell

ACO PETROVIĆ nastavio je verbalni rat s Dinom Rađom tako što je odgovorio na tvrdnje koje je frontmen saveza iznio u intervjuu za Index. Rađa je pak to izjavio kao odgovor na ranije Petrovićeve prozivke. Aco ga smatra najodgovornijim za novi u nizu debakla košarkaške reprezentacije Hrvatske, katastrofu u kvalifikacijama za SP.  

Aco: Rađa, povedi nas u Gibraltar

"Vidim da je konsenzus oko Rađinog odlaska. Mislim da treba ostati i kao pravi predsjednik Stručnog savjeta biti vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gdje nas već ždrijeb odnese!" napisao je Petrović na Twitteru prije tri dana, a onda dan kasnije dodao:

"Nije mi jasno zašto je Stojko toliko vezan uz Rađu koji je stvorio apsolutni antagonizam protiv HKS-a i reprezentacije. Ovdje se mora razmišljati za opće košarkaško dobro. Stojka sam spomenuo imenom, a Rađu prezimenom što dovoljno govori o mom razmišljanju!"

Rađa: Koliko je taj veliki znalac i veliki play stvorio playmakera?

Rađa mu je odgovorio u intervju za Index: "Aci fali medijske pažnje. Aco za sebe vjerojatno misli da je bio vrhunski play i da je vrhunski trener. Više od 30 godina trenirao je Cibonu, Zadar, Cedevitu, reprezentaciju. Koliko je taj veliki znalac i veliki play stvorio playmakera? On mi se javlja.

Najlakše je srati sa strane. Vratimo se malo u prošlost. Kad smo došli u Savez, zatekli smo katastrofalno stanje, financijski i u svakom drugom pogledu katastrofalno." Zatim se opet osvrnuo na Petrovića govoreći kako je, za razliku od njega, žestoko protiv kupovanja Amerikanaca koji bi igrali za Hrvatsku:

"Stranac je samo maskiranje nerada. Opet se moram vratiti na Acu. Koliko je to playeva stvorio u više od 30 godina rada u košarci? Niti jednog. I sad bi on kupio Amerikanca kako bi prikrio svoj nerad."

Aco Petrović: Rađa, potrošio si milijune i srozao hrvatsku košarku

Petrović mu je sada reternirao na Twitteru: "Moj odgovor Rađi su argumenti. U 6 godina srozana hrvatska košarka, propuštena dva SP, uzalud utrošenih 3.000.000 E za predolimpijski turnir u Splitu, loši odnosi sa vodećim klubovima, rat sa ABA ligom, potrošena 4 izbornika… Pogledaj se u ogledalo, Rađa!"

Pročitajte više