Adriano kažnjen sa dvije utakmice neigranja zbog simuliranja

PRESEDAN na Apeninima: Interov brazilski napadač je naknadno kažnjen sa dvije utakmice neigranja nakon što je netaknut pao i zaradio kazneni udarac, a televizijska snimka je pokazala da između njega i Rominog golmana Donija nije bilo kontakta.

Adriano je u srijedu, početkom drugog poluvremena utakmice Intera i Rome (1:3) pao kao pokošen kada je pokušao zaobići vratara protivničke momčadi, a sudac je dosudio penal iz kojeg je gol zabio Materazzi. Pravda je ipak zadovoljena, jer je na kraju Roma pobijedila i nanijela Interu prvi poraz sezone.

Disciplinska komisija Serie A ovako je opisala Adrianov nesportski potez zbog kojeg je naknadno kažnjen: "Napadač je simulirao povlačenjem lijeve noge po travi tražeći kontakt sa golmanovim tijelom. Padu na zemlju Interovog igrača nije prethodio namjerni kontakt."

Inače, Adriano je ovu kaznu začinio nedolaskom na trening u četvrtak ujutro nakon što je prethodnu noć proveo u noćnom klubu.

Inter će se žaliti na kaznu, koja je najrigoroznija do sad primjenjena za ovakav tip nesportskog ponašanja, a predsjednik Moratti je kaznu nazvao sramotnom.

Izvršni direktor kluba Paolillo je reako da je kazna nepravedna: "Adriano nije želio prevariti suca, to je bio jedini način na koji je mogao pasti".

Foto: AFP

Pročitajte više