AEK je Ljubičića platio duplo više nego Livaju

Foto: Luka Stanzl, Ivana Ivanović/PIXSELL

ROBERT LJUBIČIĆ (24), veznjak koji je u Dinamu pretvoren u lijevog bočnog, prodan je samo godinu i pol nakon što je došao iz bečkog Rapida. Ljubičić je kupljen za 3 milijuna eura, a prodan je za pola milijuna više. Grčki mediji jučer su pisali da bi Dinamo ako se ostvare klauzule iz ugovora, s bonusima za Ljubičića mogao dobiti više od 4 milijuna eura.

Ljubičić je druga najskuplja kupnja u povijesti AEK-a

Danas pak grčki izvori navode da je pak Ljubičić došao za 4 milijuna eura fiksno. Bez obzira koja od ove dvije cifre bila točna, činjenica je da je Ljubičić druga najskuplja kupnja u povijesti grčkog velikana. Jedina je razlika što bi s 3.5 milijuna eura fiksno dijelio drugo mjesto s Ezequielom Ponceom, napadačem kupljenim ljetos od Elchea i Vasiliosom Tsiartasom, ofenzivnim veznjakom koji je kupljen od Seville 2000. Ako je pak Ljubičić plaćen 4 milijuna eura, onda je sam na drugom mjestu. Ispred njega je u svakom slučaju samo Orbelin Pineda, veznjak kojeg je ljetos AEK doveo iz Celte za 6.5 milijuna eura.

Livaja je briljirao na posudbi u AEK-u. Otkupom je postao četvrti najveći ulazni transfer

Zanimljivo, na listi deset najskupljih kupnji u povijesti AEK-a je još jedan Hrvat. Marko Livaja je u ljeto 2017. došao na posudbu tamo iz Las Palmasa. Sezonu 2017./18. odigrao je sjajno. Osvajanju naslova pridonio je s osam golova i šest asistencija pa ga je grčki velikan otkupio od španjolskog kluba za 1.8 milijuna eura. Livaja je tako postao četvrti najskuplji igrač u povijesti AEK-a. Od tada je pao na osmo mjesto. U Ateni se zadržao još dvije i pol godine te je ukupno za AEK u 147 nastupa postigao 42 i namjestio 29 golova. Zatim je u zimu 2021. prešao u Hajduk i postao božanstvo hajdukovaca.

Pročitajte više