EUROPSKE LIGE

Afera s frizerom trese novi Olmov klub: "Ovo izgleda neugodno"

Foto: EPA

RB LEIPZIG, novi klub Danija Olma, poražen je kod Eintracht Frankfurta 2:0 u 19. kolu Bundeslige odigranom prošlog vikenda. I dalje su prvi s bodom više od Bayerna pa razloga za veću paniku u klubu trenutačno nema, međutim, igrači su uoči Eintrachta priredili nesvakidašnje scene koje su procurile u javnost.

Naime, Ethan Ampadu, Youssouf Poulsen, Amadou Haidara, Dayot Upamecano i Christopher Nkunku doveli su u klupski hotel poznatog londonskog frizera Sheldona Edwardsa kako bi sredili svoje frizure uoči utakmice u Frankfurtu. 

"Da ste me u nedjelju pitali koja je od 12 ekipa koje su igrale utakmice u subotu išla kod frizera prije utakmice, kladio bih se u ogroman novac da to nije Leipzig. Da budem iskren, malo sam zapanjen", rekao je bivši sportski direktor i trener kluba Ralf Rangnick.

Sve to zasmetalo je i treneru Julianu Nagelsmannu.

"Moramo odlučiti želimo li ići naprijed i osvojiti titulu ili ćemo stati i ponovno biti kao većina klubova. Nemamo kvalitetu Bayerna i Borussije Dortmund. Svaku minutu na treningu moramo iskoristiti pametnije od njih, a to ne vidim uvijek. Kada biste vidjeli našu igru 11 na 11 na treningu u srijedu, jasno bi vam bilo da nismo najbolja ekipa u ligi. Sami odlučujte želite li biti prvaci ili ne. Vi tu odluku ne trebate meni reći, ja to osjetim, vidim na terenu ili treningu. A ono u srijedu nije djelovalo kao da je vaša odluka da budete prvaci Njemačke."

Markus Krusche, aktualni sportski direktor, zapečatio je situaciju.

"Naravno, ovo izgleda neugodno jer se mi u klubu trudimo biti prizemni. No sigurni smo da nismo izgubili utakmicu zbog posjeta frizera klupskom hotelu. Te stvari riješili smo interno, igrači su shvatili da to nije bila dobra odluka."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više