Agent mladog napadača Barcelone klubu prijeti njegovom prodajom

Foto: EPA-EFE

DEVETNAESTOGODIŠNJI krilni napadač Barcelone Ansu Fati ove sezone ima vrlo slabu minutažu. Upisao je 16 nastupa, ali oni su gotovo isključivo bili s klupe i ukupno je na terenu proveo petstotinjak minuta. Njih je iskoristio relativno solidno, pa je u La Ligi zabio tri i namjestio isto toliko golova. 

Međutim, njegov superagent Jorge Mendes nije zadovoljan tretmanom mlade nade koja bi mogla postati jedan od atraktivnijih artikala u njegovom izlogu. Španjolski novinar Alfredo Martinez piše kako je portugalski agent klubu dao do znanja da bi njegov štićenik u slučaju daljnjeg neigranja mogao zatražiti transfer idućeg ljeta. 

Ansu Fati je za Barcelonu debitirao još 2019. godine kao 16-godišnjak i bio je najavljivan kao najveći talent proizašao iz La Masije u posljednjih nekoliko godina. Njegova ukupna statistika je veoma respektabilna s 26 golova u 83 nastupa.

Valja napomenuti kako su njegov razvoj ograničile ozljede zbog kojih je neko vrijeme bio van ekipe, a po oporavku se u Xavijevoj rotaciji našao iza Ousmanea Dembelea i Raphinhe. Ta situacija ga je, izgleda, gurnula korak bliže izlaznim vratima, ali u Barceloni su za sada navodno mirni na Mendesova upozorenja. Fati ima ugovor do 2027. uz otkupnu klauzulu od milijardu eura.

 

Pročitajte više