"Agilni Balić donio Hrvatskoj pobjedu"

NJEMAČKI mediji nisu pretjerano iznenađeni večerašnjom pobjedom Hrvatske, i iako neki naslovi glase "Hrvatska pobijedila nakon drame" i "Hrvati u dramatičnoj utakmici pobijedili Dance", čini se kao da nitko nije sumnjao u večerašnju pobjedu.

>>> Pala i Danska

>>> Hrvatska - Danska u fotografijama

"Favoriti su i u četvrtoj utakmici na prvenstvu potvrdili svoje aspiracije za naslovom", kaže ZDF.

"Pobjednička serija Hrvatske na svjetskom prvenstvu nastavlja se. Olimpijski pobjednici nisu se dali iznenaditi ni od Danske i pobjedili su 28:26.", počinje svoj izvještaj nacionalni ARD.

Budući da Nijemci zadnjih dana pune naslovnice temama o Balićevom mogućem dolasku u Bundesligu, i danas su glavni fokus izvještaja o utakmici posvetili upravo njemu. Nije nezasluženo, jer Balić danas i jest bio glavna karika hrvatske momčadi.

"Ivano Balić bio je najučinkovitiji strijelac favorita za titulu, u utakmici ispred 9100 navijača.", kaže Kicker.

"Malu razliku u kvaliteti na kraju je dramatične utakmice donio agilni Balić.", dodaje RTL. 

Prognoze za nastavak utakmice zapravo potvrđuju činjenično stanje:

"S četiri boda Hrvatima, čak i unatoč utakmicama s jakim Španjolcima, Mađarima i Česima, četvrtfinale teško može promaći.", dodaje RTL.

Čini se da i unatoč tome što je večerašnja utakmica bila malo teža, i što se mediji slažu da "je Hrvatska pobijedila tek nakon nastupa koji im je oduzeo puno energije",  i da su Hrvati "tek s mukom iz sebe izvukli uobičajeni izvanredan nastup" naša reprezentacija i dalje ostaje glavni favorit svjetskog prvenstva.

Samo da se Nijemci još prestanu nadati da njihova reprezentacija ima realne šanse za naslovom, pa da posvete punu pozornost ekipama koje to mogu ostvariti.


J.D.
Foto: AFP

Pročitajte više