Raspad Superlige

Agnelli: Iskreno, ne možemo nastaviti sa Superligom

Foto: Guliver Image

ANDREA AGNELLI, čelnik Juventusa i jedan od osnivača Superlige, rekao je da to natjecanje nema smisla nastavljati bez engleskih klubova. Podsjetimo, sinoć su se svi engleskih klubovi koji su trebali igrati Superligu, njih šest, odlučili povući iz ovog projekta u kojem su ostali Real, Barcelona, Atletico, Juventus, Milan i Inter.

"Iskreno, teško da ovaj projekt može ići dalje bez Engleza. Očito da neće moći", rekao je Agnelli iako je samo nekoliko sati ranije Superliga objavila priopćenje u kojem je poručila da nastavlja dalje bez engleskih klubova.

"S obzirom na aktualnu situaciju, razmislit ćemo o najadekvatnijim koracima kako bismo remodelirali ovaj naš projekt, uvijek imajući na umu cilj da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo te potenciramo isplate solidarnosti cijeloj nogometnoj zajednici", bila je sinoćnja poruka Superlige, ali očito se već danas može očekivati njen kraj i prije nego što je odigrana ijedna utakmica u tom natjecanju.

Superliga je trebala imati 20 klubova i biti žestoka konkurencija UEFA-inoj Ligi prvaka. Uz 15 osnivača još pet klubova bi sudjelovalo na temelju rezultata. Pobjednik bi dobio oko 400 milijuna eura, tri puta više nego što dobije pobjednik Lige prvaka.

Engleski klubovi Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham i Liverpool povukli su se pod velikim pritiskom javnosti, UEFA-e i FIFA-e. Sinoć su poslali priopćenja u kojima su se ispričali ljutitim navijačima. 

Agnelli jučer: Uspjet ćemo

Jučer je Agnelli rekao da će Superliga sigurno uspjeti.

"Superliga je pakt potpisan krvlju nas 12 osnivača i taj projekt ima 100-postotnu šansu za uspjeh. Današnjim klincima koncentracija i pažnja traju jako kratko i teško je očekivati da sjede pred televizorom i gledaju utakmicu 90 minuta. Zato razmišljamo da uvedemo pretplatu na posljednjih 15 minuta utakmica jer je to otprilike vrijeme koje djeca mogu koncentrirano pratiti nogomet. Gledate li golf, interesantno vam je samo posljednjih šest rupa finalnog dana. Nećete radi toga gledati cijeli vikend. Superliga simulira što mladi rade na digitalnim platformama u natjecanjima u Call of Dutyju i Fortniteu", rekao je Agnelli.

Nakon odluke Engleza promijenio je mišljenje o šansama Superlige za uspjeh, a nakon njegove posljednje izjave iz Superlige su izašli još Atletico i Inter.

Pročitajte više