Agonija jednog od najboljih playmakera modernog nogometa

Foto: EPA-EFE

JEDAN od najboljih organizatora igre u modernom nogometu više ne zna gdje udara. Mesuta Özila ne žele u Arsenalu, a menadžer Unai Emery ga u najvažnijim utakmicama ne stavlja u igru iako je zdrav i trenira.

Uloga Nijemca u redovima Topnika polako postaje sekundarna i oni ga se žele riješiti.

Problem je to što Özila nitko ne može platiti. Osim Kineza, a Özil sa svojih 30 godina kao svjetski prvak iz 2014. ne želi tamo ići.

Ponudili su ga Englezi Juventusu i Interu, ovi su dobili. Oni ga ne mogu platiti čak ni da ga Arsenal pusti besplatno ili na posudbu. Veznjak u Arsenalu zarađuje blizu 18 milijuna eura po sezoni.

Arsenal bi mu, pišu Englezi, isplatio 30 milijuna eura samo da ode. Suigrači ga u svlačionici ne podnose, ako je za vjerovati engleskoj golmanskoj legendi Davidu Seamanu.

Nijemac je spreman sjediti na tribinama i primati ogroman novac, što smeta svima u klubu.

Navodno se javio Atletico Madrid koji bi Arsenalu platio 20 milijuna eura za igrača u drastičnom padu, a Özilu bi drastično smanjili plaću. Sam cilj Özila je povratak u La Ligu gdje je već igrao za Real. Problem je u - novcu.

Spomenimo kako se Mesut povukao iz reprezentacije Njemačke nakon ispadanja u skupini Svjetskog prvenstva. Taj oproštaj nije prošao glatko jer je optužio čelnike Saveza za loš tretman.

Ove sezone ima 16 nastupa, četiri gola i dvije asistencije u 1122 minute u svim natjecanjima.

Pročitajte više