Ahmad Sharbini u lošoj formi uoči polufinala azijske Lige prvaka

LUKA BONAČIĆ ili Ahmad Sharbini? Večerašnji uzvrat polufinala azijske Lige prvaka u 20 sati  (u ponoć po našem vremenu) odlučit će tko će u veliko finale: bivši trener Hajduka, a današnji strateg iranskog Sephana ili bivši riječki golgeter na trenutnom radu u Al Wahdi, klubu iz Ujedninjenih Arapskih Emirata.

Bonačić je puno bliži, nakon uvjerljive domaće pobjede (3:1), dok Al Wahdi koju vodi Brazilac Ivo Wortmann treba pobjeda od 2:0, kako bi ekipa došla u priliku da se bori za naslov težak pola milijuna dolara i zajamčeno mjesto u Fifinim klupskom svjetskom prvenstvu.

Na zajedničkoj press konferenciji uoči susreta, izvještavaju tamošnji mediji, Wortmann nije odavao emocije poput hrvatskog trenera Luke Bonačića već je samo istaknuo kako njegova momčad ima snage za veliki preokret.

"U prvom susretu igrali smo s desetoricom gotovo 70 minuta, uspjeli izjednačiti rezultat i umalo poveli u drugom poluvremenu. Odigrali smo sjajno drugo poluvrijeme i to mi daje nadu", kaže Wortmann, koji na gostovanju kod Sephana nije mogao računati na sjajnog veznjaka Abdual Rahima Jumu, kao i Abdullaha Al Noobyja.

Dvojac se nakon odrađene suspenzije vraća u prvu momčad, gdje će sigurno biti i još dvojica reprezentativca Ujedinjenih Arapskih Emirata - Basheer Saeed i Haider Allo Ali, brazilski defanzivac Leonardo da Silva te marokanski vratar Nadir Lamyaghri. Ahmad Sharbini također će biti na raspolaganju treneru, iako nije u zavidnoj napadačkoj formi.

"To su redom igrači koji su navikli na stresne situacije i za njih je ovo polufinale samo jedna utakmica u nizu. No, večeras neće igrati samo za Al Whadu, već za nogomet ove zemlje, za prestiž UEA."

Al Wahda želi uspjeh koji su ostvarili i njihovi gradski rivali, momci iz Al Aina. Osvojili su naslov, a jednom su ostali i za korak kratki u finalu prestižnog natjecanja.

Luka Bonačić: Možemo se nositi s pritiskom

"Svjesni smo da je Al Wahda jaka momčad puna zvijezda, sposobna za dobar rezultat. No, mi smo pokazali da se možemo nositi s pritiskom. Imamo prednost od dva pogotka, a spremni smo se prilagoditi situaciji, čak i mijenjati taktiku ovisno o tijeku susreta. Neki su naši važni igrači ozlijeđeni, a neki odrađuju svoje reprezentativne obveze. No, imamo ujedinjenu ekipu koja može izdržati sve nedaće", optimističan je Bonačić uoči večerašnjeg susreta.

D.R.
Foto: V.H.

Pročitajte više