Ajax usred pregovora s Dinamom oko Šutala doveo hrvatskog stopera iz Njemačke

Foto: Profimedia

PREDSTAVNICI Ajaxa su u Zagrebu gdje pregovaraju o transferu Josipa Šutala iz Dinama, ali u sjeni tog posla odigrao se prelazak jednog drugog hrvatskog stopera u Ajax. Radi se o Jakovu Mediću (24) iz njemačkog St. Paulija. Sjajni hrvatski branič dugo je slovio za jednog od najboljih braniča njemačke druge lige, a sada je za to nagrađen transferom.

Medić je već u Nizozemskoj, posao bi mogao biti objavljen već sutra, čim prođe liječničke preglede. Tako je Ajax u tajnosti završio dovođenje jednog braniča, a Nizozemci se nadaju da bi u sljedećih nekoliko dana mogli isto uspjeti i sa Šutalom. Posljednja ponuda koju su predali Dinamu je odbijena.

Ovog ljeta će srušiti niz velikana i postati najskuplji izlazni transfer Dinama

Uprava kluba odbila je zadnju ponudu Ajaxa koja iznosi 20 milijuna eura fiksne odštete te još nekoliko milijuna u raznim bonusima. Dinamo je po tom pitanju ostao ustrajan i ne želi ići ispod željene cijene koju je odavno izvjesio.

Stav Dinama je jasan. Onaj tko želi Šutala koji s Dinamom ima ugovor do 2028. godine i kojeg Transfermarkt procjenjuje na 18 milijuna eura mora platiti 25 milijuna eura uz bonuse. S obzirom na to da u zadnjih 15-ak dana traje licitacija za Šutala sa sve višim ponudama, čini se izglednim da do kraja prijelaznog roka netko od zainteresiranih ponudi tu cifru.

Pročitajte više