Kirilenko: Očekivali ste da ćemo svakoga razbiti kao Hrvatsku?

Foto: Andrej Kirilenko/Instagram

LEGENDA ruske košarke i današnji predsjednik ruskog košarkaškog saveza, Andrej Kirilenko, sinoć je uz parket pratio pobjedu Rusije protiv Grčke u četvrtfinalu Eurobasketa.

Rusi su, podsjetimo, pregazili Hrvatsku s više od 20 koševa razlike u osmini finala, ali protiv Grka su u napetom dvoboju slavili tek sa 74:69. Slijedi okršaj sa Srbijom.

"Očekujete da svakoga pobijedimo kao Hrvate s 20 poena razlike? Svi bi to voljeli, ali ne možete računati na to. Trebala nam je ovakva utakmica u ovom trenutku", rekao je proslavljeni AK-47.


"Imali smo najlošiji početak utakmice na turniru, mislio sam da ćemo gubiti 20 razlike do poluvremena, ali ponekad uspijete preokrenuti stvari. Takve utakmice stvaraju momčad. Mogli smo ranije govoriti o sreći, ali ovu utakmicu nismo dobili zahvaljujući sreći. Pokazali smo da se momčad drži zajedno i u teškim trenucima", dodao je Kirilenko. 

"Čeka nas novi test protiv Srbije. Kada igrate s nekim protivnikom tri puta u mjesec dana, ne postoji element iznenađenja. Srbi nisu preefikasni, ali su efikasni, pobijedili su sve osim Rusije i planiraju ispraviti svoje pogreške", najavio je Kirilenko napet dvoboj za medalje koji se igra u petak.
 

 

 

Pročitajte više