LA LIGA

Ako dobije otkaz u Realu, Zidane će zaraditi bogatstvo

Foto: EPA

REALOV poraz na Parku prinčeva protiv Paris Saint-Germaina još je jednom doveo Zinedinea Zidanea u fokus javnosti.

Španjolski mediji počinju ozbiljno sumnjati da je povratak Francuza na Santiago Bernabeu bio dobra odluka. Preispituju se njegove sposobnosti i revolucija koju je najavio, a nije izvršio. Kiks u Parizu na startu Lige prvaka samo je dolio ulje na vatru nakon lošeg starta u sezonu.

Katalonski Sport piše da je poraz od PSG-a jedna od lošijih utakmica Real Madrida u posljednje vrijeme. Ne samo zato što su primili tri gola već jer nisu uspjeli uputiti nijedan udarac u protivnička vrata, što im se nije dogodilo 15 godina. U svim fazama igre izgledali su izgubljeno, slomljeno i bezidejno, dodaje Sport.


U ovim slučajevima prvo što se gleda je koliko Zidane zarađuje, odnosno koliko bi koštalo da ga se odmah smijeni s klupe Kraljevskog kluba. Sport saznaje da bi Florentino Perez morao isplatiti Francuzu i do 80 milijuna eura. Glavni kandidat za njegovu zamjenu je Jose Mourinho, kojeg Španjolci već zazivaju.

Isti list navodi da je računica jednostavna; Zidane je drugim dolaskom na Santiago Bernabeu kao spasitelj pristao na troipolgodišnji ugovor. Dogovor je bio da mu Real isplaćuje 13 milijuna eura godišnje, što znači da do kraja ugovora mora dobiti oko 39 milijuna eura. U prijevodu, bruto iznos koji bi Real trebao platiti da se riješi Zidanea kreće se oko 80 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više