HNL

Ako Hajduk ne pobijedi Goricu, na Poljud stiže Dambrauskas? Evo što se stvarno događa

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

OTKAKO je Hajduk u nedjelju s 2:0 izgubio od Šibenika u posljednjoj utakmici 12. kola HNL-a, ne prestaje se pričati o mogućoj smjeni Jensa Gustafssona s mjesta trenera.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Navijači na društvenim mrežama glasno zazivaju njegov odlazak, a u kampanju se uključio i dio medija koji aktivno spekulira o svim mogućim scenarijima za klupu Hajduka.

Pojavila se informacija koja nema veze s istinom

Najnoviju informaciju su danas objavile Sportske novosti, koje se pozivaju na "jedan vrlo upućeni izvor iz Velike Gorice" i tvrde kako će, ako Hajduk za vikend ne pobijedi Goricu, na Poljud kao novi trener doći Valdas Dambrauskas.

Bivši trener Gorice odnedavno je bez kluba nakon što se rastao s Ludogorecom, a poznato je da je u sjajnom odnosu sa sportskim direktorom Hajduka Mindaugasom Nikoličiusom, s kojim je ranije radio sjajan posao u Gorici.

Ipak, ta priča zasad nema nikakvog temelja, kontakata između Hajduka i Dambrauskasa nema, a kada bi do njih i došlo, posao bi bilo izrazito teško zaključiti.

Dambrauskas nije realan cilj za Hajduk

Odlaskom iz Gorice u Ludogorec Dambrauskas je iskočio iz trenerskog ranga koji je platežno i reputacijski dohvatljiv Hajduku. Kako doznajemo, jedini klub zbog kojeg bi se Litavac u nekom trenutku mogao vratiti u HNL je Dinamo. 

Jedini adut Hajduka u cijeloj priči je odnos Nikoličiusa i Dambrauskasa, ali ni on gotovo sigurno nije dovoljan da bi trener poput Dambrauskasa odlučio raditi u klubu u kojem se treneri mijenjaju toliko frekventno kao u Hajduku.

Dakle, čak da do kontakta i dođe, sigurno je da Dambrauskas ovog vikenda neće doći na Poljud i preuzeti klub, a vrlo je vjerojatno da to neće biti slučaj ni u nekom drugom periodu njegove karijere.

Pročitajte više