Ako ostanu ovakvi sastavi, Dinamo će biti prvak. I to uvjerljivo

Foto: Pixsell

DINAMO je u susretu SuperSport Superkupa na Maksimiru pobijedio Dinamo 1:0 golom Martina Baturine iz 52. minute i tako drugu sezonu zaredom osvojio prvi trofej na početku sezone. Utakmicu za Index komentira Nikola Jurčević, bivši Dinamov igrač i trener.

S obzirom na to da je tek početak sezone i da su vremenski uvjeti bili izrazito teški, utakmica je bila sasvim solidna. Nije to bilo vrhunski, ali me veseli da je bilo puno nogometa i da je, osim jedne situacije kad je zaiskrilo među igračima, bilo korektno. To je sjajno ako se sjetimo kako su derbiji znali izgledati.

Rezultat je očekivan uzmemo li u obzir trenutačni omjer snaga. Dinamo je krenuo u istom, šampionskom sastavu, što mu znatno olakšava čitavu koncepciju i igru. Bišćan je tražio kombinatornu igru po podu, inzistirao je na posjedu većim dijelom utakmice, a onda u bitnim trenucima iskače Dinamova individualna klasa koja rješava utakmice.

Trebat će vremena da se vidi kvaliteta Hajdukovih pojačanja

Dinamo u odnosu na Hajduk ipak ima četiri reprezentativca i još nekoliko kvalitetnih igrača koji su standardno dobri. Najveća Dinamova snaga je što nitko još nije otišao, dok je Hajduk ipak promijenio dosta igrača.

Trebat će vremena da se vidi kvaliteta novih igrača, ali ako usporedimo ovaj derbi s prijašnjima na Maksimiru onda smo definitivno vidjeli bolji Hajduk. Pružili su Splićani puno bolji otpor i imali nekoliko jako dobrih prilika. Stabilizirali su se u obrani i nisu puno toga dozvolili Dinamu.

Kad je došao, Leko je imao jednu ideju, ali nije imao igrače koji bi je proveli u djelo. Odustao je, prešao je na taj 4-2-3-1 i igra pragmatičan nogomet koji mu daje rezultate. Hajduk je dobro izgledao na kraju prošle sezone, stabilizirao se, ali se opet vraćamo na priču o individualnoj kvaliteti.

Ovakav Dinamo je prejak za Hajduk

Splićanima uz Livaju fale dva klasna igrača, a još ne znamo jesu li to ovi novi koji su došli. No sve to se može okrenuti ako Dinamo ostane bez jednog ili dvojice svojih stožernih igrača, a Hajduk još nekoga dovede. Onda se karte ponovno miješaju, ali ako Dinamo zadrži sadašnji kadar igrača, onda tipujem na njega da će biti prvak, i to dosta uvjerljivo.

Možemo biti zadovoljni utakmicom za otvaranje sezone, kao i sa suđenjem. Sudac Bel pustio je da se igra, dobro je vodio susret i podsjetio me na engleskog suca Anthonyja Taylora koji se ne da smesti. Dinamu je ovaj trofej veliki poticaj za novu sezonu. Hajduk je vidio da se približava, ali morat će biti dosta bolji.

Pročitajte više