Akrap na Trgu bana Jelačića obranio naslov

HRVATSKI boksač Vedran Akrap uspio je obraniti naslov prvaka zemalja izvan Europske unije u srednjoj kategoriji do 72,5 kilograma na Trgu bana Josipa Jelačića u sklopu borilačke priredbe "Trg u plamenu".

Akrap je u 5. rundi tehničkim nokautom svladao Rusa Alekseja Čirkova i tako zadržao naslov prvaka. Domaći je borac od početka dominirao borbom i pritiskao izazivača, što je urodilo razbijenom arkadom iznad lijevog oka Kirkova. Kako je borba odmicala ruski je borac sve slabije parirao da bi sudac sredinom 5. rudne bio prisiljen prekinuti meč pred nekoliko stotina gledatelja koji su odlučili provesti kišnu večer na glavnom gradskom trgu uživajući u borilačkom spektaklu.

U uvodnim borbama koje su počele još u 20 sati publika je imala prilike vidjeti dvije borbe po mješovitim Pride pravilima. Najprije je mađarski borac Tamas Balla predao domaćinu Nikici Gulinu iz Nokaut tima zbog ozljede rebara, da bi borba dvojice domaćih lavova Zagrepčana Marka Igrca i Dubrovčana Mare Peraka završila neodlučeno.

Prema pravilima tajlandskog boksa održane su još ti borbe. Sve su završile prije kraja, a najzanimljiviji je bio sudar hrvatskog borca Emila Zoraja i Turčina Aydina Tuncaya, koji je nakon završio atraktivnog high kicka koji je nokautirao Tuncaya. Tovarović je pobijedio Dalesica, a Radnić Francuza Anisa Kaabourija. Obje borbe završile su tehničkim nokautima.

M.P.

Pročitajte više