NOGOMET

Aktivni španjolski nogometaš priznao da je biseksualac

Foto: Imago Sports/Guliver

AUSTRALSKI nogometaš Josh Cavallo (21) objavio je prošloga tjedna na Instagramu da je gej.

Dodao je da je odrastao u strahu zbog svoje seksualne orijentacije te da je taj strah bio razlog zbog kojeg je skrivao to što jest. Potom je ustvrdio da samo želi igrati nogomet i biti jednako tretiran kao i svi ostali.

Njegovo priznanje ubrzo je postalo viralno i podrške ohrabrenja i čestitke na hrabrosti stigle su mu sa svih strana. Javili su mu se najjači klubovi svijeta, među njima Barcelona, Juventus, Liverpool, Arsenal..., a podršku je dobio i od mnogih svjetski poznatih igrača pa su ga tako zbog hrabrosti istaknuli Zlatan Ibrahimović, Rio Ferdinand, David de Gea, Raphael Varane, Antoine Griezmann, Gerard Pique...

Nije se predstavio

Potaknut tim njegovim potezom radio postaji Cadena SER javio se jedan aktivni nogometaš kojeg španjolski mediji predstavljaju kao bivšeg igrača Murcije.

U pismu koje je poslao navodi da se zahvaljuje Cavallu, a onda dodaje:

"Da priznam, poput njega, da nogomet mogu igrati homoseksualci, biseksualci, kakvim se ja smatram, i bilo tko drugi. Odlučio sam nastaviti poruku koju je on odaslao prije nekoliko dana. Prerijetko sam ja bio ja u krugu obitelji, prijatelja, suigrača... bez da sam nešto morao skrivati. U ovom trenutku ne želim reći tko sam i izložiti se jer mislim da je poruka važnija od imena koje je na dnu pisma."

Izolirani incidenti

Anonimni aktivni nogometaš napisao je da želi zaštititi svoj život izvan terena. Dodao je da je sretan i da mu nogometni svijet koji zna ovo o njemu, premda postoje izolirani incidenti, daje podršku. Takvima i zahvaljuje, a pismo zaključuje nadom da će stvari biti kakve i trebaju biti te da svatko može biti ono što i jest bez straha od posljedica.

Pročitajte više