Alaba ide na Europsko prvenstvo, ali ne kao igrač?

Foto: EPA

DAVID ALABA (31) teško se ozlijedio sredinom prosinca u utakmici 17. kola La Lige u kojem je Real Madrid pobijedio Villarreal (4:1). Iskusni branič napustio je teren u 35. minuti nakon duela sa suparnikom Gerardom Morenom, dok je nakon susreta dijagnosticirano puknuće križnih ligamenata lijevog koljena.

Alaba je potom bio na operaciji te do kraja sezone neće odigrati niti minutu za madridski klub, koji je osvojio La Ligu te ga 1. lipnja očekuje finale Lige prvaka s Borussijom Dortmund. Propustit će i Europsko prvenstvo u Njemačkoj, na kojem je njegova reprezentacija Austrije u skupini D s Francuskom, Nizozemskom i Poljskom.

Rangnick pozvao Alabu u stručni stožer Austrije?

Izbornik Austrije Ralf Rangnick ne može računati na Alabu na terenu, ali španjolski Relevo tvrdi da ga je pozvao u stručni stožer. Kapetan reprezentacije navodno je bio oduševljen prijedlogom te ga je prihvatio, pa će na Euru imati drugačiju ulogu od uobičajene.

Alaba je u bogatoj karijeri kao igrač Bayerna i Real Madrida osvojio 35 trofeja. Ima 105 nastupa i 15 pogodaka za Austriju te je, prema podacima Transfermarkta, deset puta proglašen njezinim najboljim nogometašem. 

Pročitajte više