Alan Ball pogledao susret Manchester-Milan i preminuo

KAKVA noć za engleski nogomet .. Nakon erupcije oduševljenja i pobjede Manchester Uniteda protiv Milana u polufinalu Lige Prvaka par sati kasnije stigla je tužna vijest. 

Neposredno nakon te utakmice koju je gledao na TV -u u svom domu u Hampshireu od srčanog udara umro je Alan Ball. Bio je najmlađi član engleske momčadi koja je osvojila Svjetsko nogometno prvenstvo 1966. Uz Geoffa Harsta, trostrukog strijelca u finalu protiv Njemačke, mnogi ga smatraju najzaslužnijim za trijumf Engleske, ne samo u tom meču nego na cijelom turniru. 

Njegova karijera je trajala 21 godinu, nastupao je za devet klubova, počevši od Blackpoola pa sve do klubova Sjeverne Amerike i Azije. Nakon nogometne karijere koju je završio posljednji od svih suigrača iz momčadi svjetskih prvaka 1966. ostao je u nogometu kao trener. Posljednji tim koji je vodio bio je Portsmouth 1998. kojem je pomogao u borbi za opstanak u Premiershipu. 

Nakon toga otišao je u trenersku mirovinu ali je vrlo često gostovao komentator Skysporta, posljednji puta na otvaranju obnovljenog Wembleya prigodom U21 utakmice Engleska - Italija (3:3).

M.J.
Foto: AFP
 

Pročitajte više