Albrecht: Nakon pada živim iz minute u minutu

NA OTVARANJU nove sezone Svjetskog kupa u alpskom skijanju, koje će se dogoditi ovog vikenda, kakav je već običaj, u austrijskom Söldenu, neće nastupiti i Daniel Albrecht.

Podsjetimo kako se ovaj 26-godišnji švicarski skijaš teško ozlijedio prošle godine na treningu spusta u Kitzbühelu, kada je pao pred ciljnom ravninom, nakon što ga je nalet vjetra podigao pri završnom skoku. Posljedica je bio težak pad uz veliko oštećenje glave i unutarnjih organa, ponajprije pluća. Tri tjedna je Albrecht ležao na intenzivnoj njezi u umjetno izazvanoj komi.

No, svestrani skijaš se uspio oporaviti od svega iako mu je život visio o niti, a normalne treninge je obavljao od svibnja, pa nadalje.

"Trenirao sam toliko žestoko da bi se vjerojatno izmorio i najspremniji skijaš na svijetu. Imao sam male ozljede tijekom svih tih treninga u Argentini i na drugim destinacijama, ali to je normalna pojava", rekao je Albrecht i nastavio:

"Neće me biti u Söldenu, a vjerojatno bi se mogao pojaviti u startnoj kućici tijekom američke turneje, krajem studenoga. No, kako god bilo, ja sam sretan čovjek. Ne moram možda više skijati niti jednom, ali sam zahvalan što se mogu vratiti normalnom životu."

Albrecht je odgovorio i na pitanje boji li se novih teških izazova na svjetskim skijaškim stazama.

"Ne, sada ne osjećam strah. Preživio sam nešto strašno, a to me je potaklo da živim doslovno iz minute u minutu. Ne znam što će biti sutra, nemam pojma mogu li opet pobjeđivati u skijanju, mogu li biti dobar. Jedino znam da moram uživati u svakom novom danu, pa što god mi on donese", zaključio je Albrecht.

Pročitajte više