Alcaraz je zaradio milijune, a još živi s roditeljima iznad prodavaonice kebaba

Foto: EPA

CARLOS ALCARAZ trenutno je najbolji tenisač na svijetu. Nakon pobjede u finalu Wimbledona 20-godišnji španjolski tenisač odvojio se od svog rivala Novaka Đokovića na ATP ljestvici i na neko vrijeme zacementirao svoju poziciju kao svjetski teniski broj 1.

Pobjeda na najjačem teniskom turniru na svijetu donijela mu je u veliku zaradu. Alcaraz je bogatiji za 2.7 milijuna eura te se tako približio zaradi od 20 milijuna eura u karijeri. Uz zaradu od turnira, Alcaraz ima i unosne sponzorske ugovore s tvrtkama poput Calvina Kleina i Louisa Vuittona, Nikea, BMW-a, Rolexa...

Ipak, svoje bogatstvo ne troši uludo. Kako piše britanski tabloid The Sun, Alcaraz se nakon finala Wimbledona vraća u predgrađe Murcije El Palmar, u kojem je poznat pod nadimcima Carlitos i Charly. The Sun navodi da Alcarazova obitelj živi u stanu iznad prodavaonice kebaba samo nekoliko minuta od opasne četvrti u El Palmaru.

Roditeljima kupuje novi stan

Kad ne igra na turnirima, Carlos ostaje sa svojima u jednoj od četiri spavaonice koje sadrži 170 tisuća eura vrijedan stan. Plan je da se njegovi roditelji isele iz tog stana, u kojem još ima ostataka njegove teniske opreme iz najmlađih dana. Njegov otac Carlos bio je tenisač, no nije imao novca da osigura uvjete da postane profesionalac.

Carlos je dobio priliku i koristi je na najbolji mogući način. Sad, kad je zaradio ozbiljan novac, kupuje zemlju van grada, na kojoj bi njegova obitelj trebala izgraditi novi luksuzan dom. Alcaraz je nekoliko puta ponovio da sebe ne smatra velikom zvijezdom.

"Donedavno nisam ni znao da sam slavna osoba. Moram priznati da sam nervozan jer sam donedavno upoznavao sve te zvijezde, a sad sam i ja jedna od njih", rekao je Alcaraz u nedavnom intervjuu za jednu španjolsku televiziju. 

Drugačiji karakter od Đokovića

Zasad Alcaraz odaje dojam skromnog, ponekad i bojažljivog tenisača. Upravo suprotno od onog što je Đoković, koji je u mečevima glasan, a izvan terena voli privlačiti pozornost i zabavljati publiku. Alcaraza mnogi vide kao nasljednika Rafaela Nadala. Osvojio je svoj drugi Grand Slam, cijela karijera je pred njim i još je nezahvalno prognozirati može li dostići veliku trojku.

Pročitajte više