BOKS

Alen Babić ekskluzivno za Index otkrio da ga jedna pobjeda dijeli od borbe za naslov

Foto: Profimedia

PROŠLA su četiri mjeseca od posljednje borbe Alena Babića, a sada je ekskluzivno za Index otkrio da se u ring vraća za mjesec dana, i to u novoj kategoriji bridgerweight, u kojoj će se 21. svibnja u Engleskoj boriti za priliku za pojas svjetskog prvaka. 

"Ne odlazim iz teškaške kategorije, boksat ću u obje, ali tamo ne bih skoro dobio priliku za naslov. Ovo će biti borba za WBC-ov Silver pojas, što znači da pobjednik postaje obavezni izazivač za naslov prvaka", rekao nam je Babić, koji u profesionalnoj karijeri ima 10 pobjeda nokautom iz 10 mečeva među teškašima.

Borba u O2 Areni?

"Meni to ništa ne mijenja, ja ću boksati na istoj kilaži kao u teškoj, samo će protivnici biti manji. Falit će mi to, uživam u tome kad je protivnik 30 kila teži od mene. Ali ovdje ću puno brže dobiti borbu za pojas", objasnio je Savage, koji putuje u London na subotnju borbu Tysona Furyja i svojeg menadžera i prijatelja Dilliana Whytea.

Ondje će dogovoriti detalje, ali kaže da bi se borba trebala održati 21. svibnja na Matchroomovom eventu, a ta će se priredba održati u londonskoj O2 Areni, s naslovnom borbom između Joshue Buatsija i Craiga Richardsa.

Protiv Poljaka koji ima 16-1

Savageov protivnik trebao bi biti Adam Balski, 31-godišnji 188 cm visoki Poljak s omjerom 16-1 (devet nokauta), uglavnom u kategoriji cruiser. Jedini poraz karijere doživio je u svibnju prošle godine od Mateusza Masternaka jednoglasnom odlukom sudaca, a nakon toga je u prosincu na isti način svladao Vadima Novopašina.

Babić se posljednji put borio 18. prosinca u Manchesteru, gdje je Francuza Davida Spilmonta pobijedio nokautom u šestoj rundi, u meču u kojem je ostao u ringu najdulje u karijeri i u kojem je prvi put bio ozbiljno uzdrman.

Pročitajte više