BOKS

Alen Babić psovao, pjevušio i živcirao Eddieja Hearna uoči subotnje borbe

Foto: screenshot YouTube

ALEN BABIĆ u subotu u engleskom Brentwoodu ima osmu borbu profesionalne karijere u kojoj traži osmu pobjedu nokautom. Za protivnika će imati domaćeg boksača Marka Bennetta, koji u profesionalnoj karijeri ima 7-1, ali nije se borio nakon jedinog poraza 2019. godine.

Savageu će to biti druga ovogodišnja borba nakon operacije ramena i pobjede nad Damianom Chambersom u lipnju tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Bennett će za njega biti nova vrsta izazova jer je to fizički najimpozantniji borac s kojim se dosad susreo, visok 195 cm i težak 120 kg, koji se uglavnom drži jedva iznad donje granice teške kategorije od 91 kg.

Kao i obično, Babić je nakrcan samopouzdanjem prije meča u sjedištu njegove promotorske agencije Matchroom. U tu se dvoranu vraća nakon svojeg prvog meča pod promocijom Eddieja Hearna, koji je preuzeo brigu o njegovoj karijeri nakon što ga je na sparingu "otkrio" Dillian Whyte.

"Ovdje je Savage rođen. Kad sam išao prema ringu, osjetio sam nešto i to je sa mnom večeras i bit će na dan borbe. Bit ću bolji nego ikad, imao sam operaciju ruke i sad sam dvostruko jači. Potpuno sam u zoni, bit ću nemilosrdan. Svi vi sa slabim srcem, ne gledajte borbu, maknite djecu, bit će krvavo, osjećam krv u zraku", rekao je Babić na početku razgovora s Hearnom na jučerašnjem sučeljavanju uoči borbe.

Hearn je potencirao razliku u visini i težini između njega i Bennetta te ga pitao kako se misli nositi s tim problemom. Babić mu je otkrio što je radio prošlog tjedna.

"Odgovore na sva ta pitanja dobio sam prošlog tjedna u kampu Joea Joycea. Odradio sam s njim 14 rundi i rekao mi je da ja jače udaram s težim rukavicama nego što Takam, kojeg je prije toga pobijedio, udara s lakšim. Što više da kažem? Otišao sam u njegov kamp da dokažem da se mogu boriti s puno većim teškašima, a Joyce je puno opasniji od Bennetta. Možda je on dobar dečko, ali nije ni blizu te klase. Odradili smo 14 rundi u dva dana i uživao sam. A ne vidim većeg teškaša od Joycea", objasnio je Savage.

Hearn je zatim podsjetio rovinjskog boksača da su mnogi skeptični prema njegovoj izdržljivosti jer još nikad nije morao boksati više od tri runde.

"Kad sam protiv Joycea odradio osam rundi, htio sam još osam. Protiv Bennetta bih mogao 25, a onda mi dovedite Nicka Webba da odradim još 12 s njim, a onda mi dovedite koga god vas volja, jebe mi se. Nije me briga što me ljudi stalno osuđuju, osuđujte me, jebite se, dosta mi je. Pobijedio sam svakoga, nokautirao sam koga god ste postavili pred mene, tisuću puta sam pobijedio izglede. Prema tome, svi vi, fuuuuck ooof", zapjevušio je Babić za kraj i nasmijavao publiku na sučeljavanju.

Uslijedila je urnebesna prepirka s Hearnom, koji se ispričavao zbog Babićeva jezika i podsjetio ga da je bio poprilična nepogoda u ranim intervjuima.

"Zašto me onda izazivaš i govoriš mi da sam malen?" pitao ga je Babić, a Hearn, kojem je sve očitije bilo nelagodno, rekao mu je da ga pokušava isprovocirati.

"E, pa uspio si", odgovorio mu je Savage uz hihotanje publike.

Hearn je tada odustao od daljnje rasprave i okrenuo se Bennettu, kojeg je pitao što on očekuje od borbe, pogotovo s obzirom na prednost u veličini.

"Nije to samo veličina. Slažem se da je dobar i neumoljiv, ali mogu se boriti s njim, nije jedini tip koji zna boksati. Obojica ćemo imati priliku i bolji će pobijediti, a to ću biti ja", rekao je puno staloženiji Britanac.

Borba Babića i Bennetta trebala bi biti četvrta na programu priredbe u čijoj će se glavnoj borbi sučeliti Kad Galahad i Jazza Dickens za naslov prvaka pero kategorije prema IBF verziji.

Pročitajte više