Boks

Alen Babić: Život mi se drastično promijenio nakon pobjede protiv Shawndella Wintersa

Foto: Reuters

HRVATSKI boksač Alen The Savage Babić vraća se u ring 4. listopada. Protivnik će mu biti Irac Niall Kennedy u jednoj od najavnih borbi za glavnu borbu večeri između Joshue Buatsija i Marka Čalića.

Babić je u profesionalnoj karijeri do sada odradio četiri borbe i u sve četiri izašao kao pobjednik. Posebno je odjeknula posljednja pobjeda u meču protiv Amerikanca Shawndella Wintersa kojega je Babić svladao nokautom nakon samo dvije runde.

Babićev novi protivnik ima tek jedan poraz u profesionalnoj karijeri

Babić je u razgovoru za World Boxing News najavio svoju novu borbu na sebi svojstven način kao što to čini i na društvenim mrežama.

"Nedostajalo mi je biti Savage, on želi vidjeti kriv. On je lud, nije normalan. Život mi se drastično promijenio nakon pobjede protiv Shawndella Wintersa. Prošao sam put od nepoznatog boksača do borca koji ulazi u istu rečenicu s najboljima u diviziji. To je ludo", kazao je Babić.

Njegov sljedeći protivnik ima 36 godina i 15 borbi u profesionalnoj karijeri. Ostvario je 13 pobjeda, remi i poraz, a upravo je u posljednjoj borbi prije godinu dana Kennedy upisao taj poraz protiv Devina Vargasa.

"Mislim da nitko ne vidi Nialla kao pobjednika u našoj borbi. Mislim da ni on sam ne vjeruje da me može pobijediti. Volio bih da on misli da može pobijediti, ali ja to naprosto ne vidim. On nije umjetnik nokauta, nema snage u udarcima. Sa mnom će otići u duboku vodu koju neće moći kontrolirati. Neću mu dati da diše. Neće to biti dosadna borba i zato je gledajte jer će završiti velikim nokautom", zaključio je Babić.

Pročitajte više