Alen Bokšić završio karijeru

ALEN BOKŠIĆ u 33. godini završio je igračku karijeru. 

"Ostavljam se nogometa. Zar je to čudno? Pa 33 su mi godine. Prije tri godine najavio sam da ću se 2003. oprostiti od nogometa" - rekao je Bokšić.

Na žalost ljubitelja hrvatskog nogometa, a veselje navijača Middlesbrougha, koji su Bokšića smatrali najpreplaćenijim igračem engleske lige.

Neuvrštavanjem u momčad u posljednjim utakmicama Middlesbrougha, čelnici kluba zasigurno su mu željeli poručiti isto. Alen Bokšić ove je sezone odigrao 18 utakmica za klub i postigao 2 pogotka. Posljednju utakmicu odigrao je 11. siječnja. Igrač s najvećom plaćom u klubu od tada više nije igrao, a za utakmicu protiv Aston Ville nije bio niti u konkurenciji za sastav.

"Dugo sam vagao, na poslijetku u dogovoru s Middlesbroughom odlučio o završetku trogodišnje suradnje. Uskoro ćemo formalizirati raskid ugovora, a time se zaključuje i moja karijera profesionalnog igrača. Oni koji su mi bliski, dobro znaju da sam već duže vremena razmišljao o završetku karijere" - rekao je Bokšić.

Bokšić je sigurno mogao lako pronaći novi klub, ali treba poštovati njegovu odluku. Kao i Boban, odlučio je prekinuti u 33. godini, umjesto da ode u Japan ili u europskim ligama grije klupu.

"Slažem se s Bobanom da treba otići kad svi misle da još možeš" - rekao je Alen.

Bokšić, jedan od najcjenjenijih hrvatskih napadača svih vremena, imao je impresivnu karijeru. Igrao je u Hajduku, Marseilleu, Laziu, Juventusu, osvojio prvenstvo Francuske i Italije, te bio klupski prvak Europe i svijeta.

Za Hrvatsku nije postigao mnogo golova, ali nekoliko ključnih bili su njegovo djelo. Alene, hvala.

Pročitajte više