Barcelona prodala Halilovića prije Eura!

Foto: Hina, Getty Images / Guliver image, Instagram 

POČELA je groznica na nogometnoj tržnici. Veliki transfer ostvario je Alen Halilović! Neslužbeno doznajemo da veznjak hrvatske reprezentacije karijeru nastavlja u Valenciji. Cijena transfera prema španjolskim izvještajima iznosi sedam milijuna eura.

Halilovićev menadžer Zoran Stojadinović za Cadena Ser potvrdio je da su klubovi postigli dogovor oko mladog veznjaka. Barcelona će ga prodati, ali će zadržati pravo da ga vrati u bilo kojem trenutku petogodišnjeg ugovora. Klauzula bi svake godine rasla do konačnih 12 milijuna eura.

Halilović je ugovorom vezan za Barcelonu, a prošlu sezonu odradio na posudbi u Sporting Gijonu. Dobrim igrama privukao je pažnju mnogih klubova i prije 20. rođendana ostvario novi transfer. Najavili su ga i Englezi objavom da Halilović ne dolazi na posudbu u West Ham. Jučer je bio završni dan pregovora.

Htjeli su ga Villarreal i Sevilla

Prema izvoru Hine, Barcelona je prihvatila iznos između 10 i 12 milijuna eura uz mogućnost vraćanja igrača na Camp Nou. 

"Valencija i Barcelona postigle su sporazum. Nedostaje još dogovor igrača i Valencije", kaže izvor. "Ovim sporazumom Barcelona će nastaviti kontrolirati razvoj igrača uz pravo njegovog vraćanja u budućnosti". Interes su pokazali i Villarreal i Sevilla, napominje ista osoba.

Glasnogovornik Valencije Alex Navarro i glasnogovornik Barcelone Chemi Teres u petak se nisu javljali na mobitel.

Halilović ima ugovor sa španjolskim prvakom Barcelonom do ljeta 2019.

Pakleno ljeto 

U Barcelonu je Halilović stigao iz Dinama u ljeto 2014. godine u petogodišnjem "dealu" za odštetu od 2,2 milijuna eura. U kolovozu 2015. stiže u Gijon i krajem mjeseca debitira u španjolskom prvenstvu. Skupio je 26 nastupa, tri pogotka i pet asistencija. Dva pogotka zabio je i Kupu. 

Hrvatski igrači bit će veliki mamac na ljetnom mercatu, obilježenom Europskim prvenstvom. U hrvatskom stožeru tržnica je otvorena nešto ranije. No, to je samo zagrijavanje. Ljeto će biti pakleno. Menadžeri i klubovi iz sjene i hotelskih lobija vući će konce na turniru u Francuskoj. 


Halilović s reprezentacijom u Čakovcu čeka večerašnju pripremnu utakmicu s Moldavijom. Ante Čačić najavio ga je među putnicima za Euro, kao predstavnika mladih snaga za budućnost. No, treba pričekati konačan Čačićev popis, kao uostalom i službenu objavu transfera u Valenciju. Klub za koji je nastupao i Goran Vlaović sezonu je zaključio ispod razine, na 12. mjestu.  

 

 

Pročitajte više